Φρανκ Σινάτρα: 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε γι αυτόν

Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία ως “η Φωνή”, ο Φρανκ Σινάτρα, ερχόταν στη ζωή μία ημέρα σαν σήμερα -στις 12 Δεκεμβρίου 1915, σε ένα διαμέρισμα στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Η ζωή του είναι γνωστή αλλά και γεμάτη μυστικά. Σας παρουσιάζουμε 10 λιγότερο γνωστά πράγματα για αυτόν.

Μυρτώ Τζώρτζου

1.Όταν γεννήθηκε, πίστευαν ότι είναι νεκρός

12 Δεκεμβρίου 1915. Στην κουζίνα ενός διαμερίσματος στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ γεννήθηκε ένα μωρό μπλε που δεν ανέπνεε. Η γιαγιά του έτρεξε και τον έκανε μπάνιο με κρύο νερό και άρχισε να τον χτυπάει από πίσω. Εκείνος άρχισε να αναπνέει.

2. Το παρατσούκλι του σαν έφηβος ήταν σημαδεμένος

Ο Σινάτρα είχε γεννηθεί με τη βοήθεια κάποιων λαβίδων, οι οποίες άφησαν σημάδια στην αριστερή πλευρά του προσώπου που είναι σαν ουλές και που απλώνονται από τη γωνία του στόματός του μέχρι τη γραμμή του σαγονιού του. Για αυτό και ως έφηβο τον αποκαλούσαν σημαδεμένο.

3. Ήταν μόλις 1,5 μέτρο

Ο αγαπημένος των γυναικών ήταν 1,50 ύψος. Και αυτό ήταν κάτι που τον πείραζε. Ήταν ανασφαλής και για αυτό φορούσε παπούτσια με πάτους ώστε να φαίνεται λίγο πιο ψηλός.

4. Οι πρώτες θηλυκές fans πληρώνονταν για να ουρλιάξουν

Τη δεκαετία του 40 ο Frankie, όπως τον έλεγαν, έγινε ο αγαπημένος των γυναικών. Όμως ο άνθρωπος που φρόντιζε την καριέρα του, ο George Evans, δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Έκανε οντισιόν ψάχνοντας κορίτσια που μπορούσαν να φωνάξουν δυνατά. Επέλεγε αυτές που ούρλιαζαν πιο δυνατά από τις άλλες και για αυτό έπαιρναν 5 δολάρια. Ήταν η εποχή της «Sinatramania», με τους θαυμαστές του να τον ακολουθούν παντού σε όλες του τις εμφανίσεις.

5. Έκανε αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, η δόξα του είχε πάρει την κατιούσα.Το ίδιο και η ψυχολογία του.Τότε ήταν που έκανε την πρώτη του απόπειρα αυτοκτονίας. Περπατώντας στην Times Square, είδε δεκάδες κορίτσια που περίμεναν να μπουν σε μια συναυλία του νέου τραγουδιστή, Έντι Φίσερ. Επέστρεψε στο διαμέρισμά του, έβαλε το κεφάλι του στη σόμπα και άναψε το γκάζι. Ευτυχώς, ο μάνατζέρ του τον βρήκε εγκαίρως. Ο Σινάτρα έκανε άλλες απόπειρες εξαιτίας της προβληματικής σχέσης που είχε με την ηθοποιό Άβα Γκάρντνερ. Μια φορά μάλιστα περπατούσε πέρα δώθε στο υπνοδωμάτιό τους ακουμπώντας ένα όπλο στο κεφάλι του. Η Γκάρντνερ έτρεξε να του πάρει το όπλο και η σφαίρα έφυγε αλλά ευτυχώς δεν χτύπησε κανέναν.

6. Έκανε 4 γάμους

Ο Frank Sinatra έκανε συνολικά 4 γάμους (με τις Nancy Barbato, Ava Gardner, Mia Farrow και Barbara Marx) και απέκτησε 3 παιδιά, όλα από την πρώτη του σύζυγο.

7. Ο γιος του είχε πέσει θύμα απαγωγής

Στις 8 Δεκεμβρίου 1963, ο Frank Sinatra Jr, σε ηλικία 19 ετών, απήχθη από τρεις άντρες που, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ήταν οι Barry Keenan, Johnny Irwin και Joe Amsler. Για να αφεθεί ελεύθερος ο “Τζούνιορ”, ο Sinatra είχε αναγκαστεί να καταβάλει λύτρα 240.000 δολαρίων στους απαγωγείς.

8. Υπάρχει ποτό με το όνομά του

Λεγόταν Ol ‘Blue Eyes, και ήταν ένα μείγμα από τέσσερα παγάκια, δύο δάχτυλα ουίσκι Jack Daniel και μια σταλαγματιά νερού. «Αυτό είναι ένα ποτό κυριών», είπε κάποτε. Και αν θέλετε να κρατήσετε το ποτό σαν τον Φρανκ, μην αγγίζετε το χείλος του ποτηριού αλλά κρατήστε το στο χέρι σας και ζητήστε μια χαρτοπετσέτα για κοκτέιλ.

9. Ζωγράφιζε συχνά

Ποτέ του όμως δεν πούλησε πίνακα. Τους χάριζε στους δικούς του ανθρώπους, φίλους και συγγενείς. Κάποιες φορές και στους θαυμαστές του.

Φρανκ Σινάτρα- Άβα Γκάρντνερ: Ένας καταστροφικός έρωτας

10. Το αγαπημένο του εστιατόριο

Αγαπημένο του εστιατόριο και θρυλικό στέκι για χρόνια ήταν το Rainbow Room στον 65ο όροφο του Rockefeller Plaza. Σύχναζε, όμως, και στο Patsy’s Restaurant. Καθόταν πάντα σε ένα τραπέζι στον επάνω όροφο. Ακόμα και σήμερα, κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του, στο μενού μπαίνουν εμβόλιμα τα αγαπημένα του πιάτα: Φιλέτο πομοντόρο με φουσίλι και για φινάλε τάρτα με ρικότα.