Φρέντι Μπελέρη: «Σε καμία χώρα δεν θα άντεχε το εναντίον μου κατηγορητήριο»

Τι δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρη που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαιος για την έκβαση της αυριανής εκδίκασης της έφεσής του εμφανίστηκε ο νέος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και έγκλειστος των αλβανικών φυλακών, Φρέντης Μπελέρης.

Τονίζει ότι δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για το τι θα συμβεί στο εφετείο, καθώς, όπως λέει, γνωρίζει ότι το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας ελέγχεται από τον Έντι Ράμα. «Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα άντεχε τέτοιο κατηγορητήριο», ανέφερε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο Φρέντης Μπελέρης.

«Είμαι βέβαιος πως αυτό θα αποδειχθεί και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο που θα προσφύγω», σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο νέος ευρωβουλευτής αποκαλύπτει πως η στάση των Αλβανών δεν ήταν ενιαία απέναντί του. «Υπήρχαν πολλές φωνές που με στήριξαν σε αυτήν την περιπέτεια, γιατί έβλεπαν ότι αυτό που γίνεται είναι ένα πραξικόπημα. Μετά την εκλογή μου επέκριναν τον Έντι Ράμα ότι ξέχασε την Αλβανία με τα όσα έγιναν».

Ο Φρέντης Μπελέρης εκτιμά πως ο αλβανός πρωθυπουργός βγαίνει εκτεθειμένος από την υπόθεσή του. «Ξαναλέω ότι αυτός θα έχει προβλήματα από εδώ και πέρα και όχι εγώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.