Φρέντι Μπελέρης: Βγήκε από τη φυλακή μετά από 14 μήνες – Ορκίζεται ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο

Πενθήμερη άδεια από τις φυλακές της Αλβανίας έλαβε ο εκλεγμένος πια ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία Φρέντι Μπελέρης, προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο.

Μετά από περιπέτεια 14 μηνών, ο Φρέντι Μπελέρης βγήκε το πρωί της Δευτέρας συγκινημένος από τις αλβανικές φυλακές.

Η υποδοχή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν θερμή, με χειροκροτήματα. Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος αγκάλιασε τους δικούς του δηλώνοντας περήφανος που θα οριστεί ευρωβουλευτής.

«Η περιπέτειά μου φτάνει προς το τέλος. Ο αγώνας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελευθερίες των πολιτών συνεχίζεται. Τώρα το λένε και οι Αλβανοί ότι είμαι αθώος», σημείωσε ο κ. Μπελέρης.

Φτάνοντας στην Αθήνα και προτού μεταβεί στο Στρασβούργο ο Φρέντι Μπελέρης συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε εκ νέου μήνυμα στα Τίρανα. Ο Φρέντι Μπελέρης από την πλευρά του μίλησε για την ανυπαρξία κράτους δικαίου στην Αλβανία.

Προς το παρόν πάντως αν χρειαστεί ο Φρέντι Μπελέρης να παραμείνει μεγαλύτερο διάστημα των πέντε ημέρων που προβλέπει η άδειά του, θα πρέπει να ενημερώσει όλα τα αρμόδια ιδρύματα καθώς το Σάββατο στις 16.00 οφείλει να επιστρέψει για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.