Φρέντι Μπελέρης: Ζητά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο – Τι θα γίνει αν καταδικαστεί

«Αποδέχομαι τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη. Δεν αμφισβητώ τη δικαιοσύνη», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σχολιάζοντας την εκλογή του προφυλακισθέντα ομογενή μας ως δημάρχου Χειμάρρας. Άφησε, όμως, και αιχμές κατά της Ελλάδας.

Η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη εξηγεί τι θα συμβεί, αν τελικά καταδικαστεί ο Φρέντι Μπελέρης. Όπως σημειώνει, ο ομγενής μας σε αυτήν την περίπτωση, θα χάσει τη θέση για την οποία πάλεψε μέσα από τη φυλακή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, αν καταδικαστεί για εξαγορά ψήφων όπως του καταλογίζουν, παύεται αυτομάτως από δήμαρχος Χειμάρρας.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας – που πάσχει από διαβήτη – ενημέρωσε πως αισθάνεται αδιαθεσία ζητώντας να μεταφερθεί από τις φυλακές στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις του Έντι Ράμα είναι όπως φαίνεται μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Όπως είπε, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καθαρό, ακόμη κι αν… δεν του αρέσει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ακόμα και για μπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

-Ad-