Για το ειδεχθές έγκλημα του βασανισμού, βιασμού και τη δολοφονία της 20 μηνών κόρης της κατηγορείται μια 25χρονη μητέρα και η 27χρονη σύντροφός της από τη Βραζιλία. Η μητέρα του παιδιού είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από έξι μήνες, αφού εξέτισε ποινή πέντε ετών φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών
Η 20μηνη Μαρία Ίσις Βιέιρα ντε Αμορίμ, πέθανε στις 13 Μαρτίου από φρικτά τραύματα στο Εσπίριτο Σάντο της Βραζιλίας. Αρχικά μεταφέρθηκε αναίσθητη και αφυδατωμένη στο νοσοκομείο Σάο Ζοζέ με σπασμένο χέρι και μελανιές στο κεφάλι, στον αυχένα και στην πλάτη και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Το προσωπικό του νοσοκομείου Σάο Ζοζέ, υποψιασμένο από την κατάσταση του παιδιού, κάλεσε την αστυνομία
Η 27χρονη σύντροφος της μητέρας, Μιλένα Κάρλα Αντρελίνο, αρχικά ισχυρίστηκε ότι το παιδί γλίστρησε στην μπανιέρα και μετά έπεσε από τις σκάλες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στη συνέχεια παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι τη χτύπησε με μια παντόφλα.
Η μητέρα της μικρής Μαρίας, Ζουλιέλε Βιέιρα ντε Αμορίμ, 25 ετών, δήλωσε, σύμφωνα με τη DailyMail ότι γνώριζε για τις επιθέσεις εναντίον της κόρης της, αλλά δεν συμφωνούσε με αυτές.
Και οι δύο γυναίκες, η Αντρελίνο και η Βιέιρα ντε Αμορίμ, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις, βιασμό και βασανιστήρια, ενώ παραμένουν υπό κράτηση.
Ιατροδικαστικές εξετάσεις διενεργούνται στο σώμα της μικρής Μαρίας για να εντοπιστούν στοιχεία προηγούμενης σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης.
Οι εισαγγελικές αρχές αποκάλυψαν ότι η μητέρα του παιδιού είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από έξι μήνες, αφού εξέτισε ποινή πέντε ετών φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών.