(AP Photo/Abdul Qader Sabbah, File)

Φρίκη από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα – «Οι δρόμοι είναι σπαρμένοι πτώματα… άνθρωποι νεκροί, ζώα νεκρά»

Δεν έχει τέλος η φρίκη στην Γάζα καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις με δεκάδες χιλιάδες αμάχους να έχουν χάσει τη ζωή τους έως σήμερα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα το σφυροκόπημα στην κεντρική και στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως έχουν πλέον θέσει υπό τον έλεγχό τους ζώνη στρατηγικής σημασίας στα νότια σύνορα του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου με την Αίγυπτο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς στη Ράφα, όπου χθες έγιναν σφοδρά πλήγματα από το πυροβολικό, καθώς και στον τομέα της Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου.

Χθες το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε επίσης τη Ζαϊτούν, συνοικία της πόλης της Γάζας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Επίσης στον βορρά, ο ισραηλινός στρατός έπληξε την Μπέιτ Λάχια και τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

«Καταστράφηκαν τα πάντα, καταστράφηκαν ακόμα και οι δρόμοι. Οι δρόμοι είναι σπαρμένοι πτώματα – άνθρωποι νεκροί, ζώα νεκρά… Τι να πω;», έλεγε σχεδόν μονολογώντας ο Άτεφ Χασούνα, βαδίζοντας στα ερείπια του καταυλισμού προσφύγων Τζαμπάλια.

Παρά τον διεθνή αποτροπιασμό έπειτα από τον φονικό βομβαρδισμό στον καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις.