Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς την παραμονή του Ραμαζανιού

Δεν έχει τέλος η φρίκη στη Γάζα καθώς ο στρατός του Ισραήλ εξαπολύει διαρκώς επιθέσεις.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκόπησε εκ νέου σήμερα τη Γάζα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων την παραμονή του Ραμαζανιού και εν μέσω της πλήρους κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό, που τελεί υπό πολιορκία και απειλείται με λιμό.

Στο πλαίσιο ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, τον οποίο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα πρώτο πλοίο που θα μεταφέρει βοήθεια είναι έτοιμο να αποπλεύσει από την Κύπρο για τον παλαιστινιακό θύλακα, που έχει ισοπεδωθεί έπειτα από πέντε και πλέον μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς.

Πριν από το Ραμαζάνι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να επιτρέπει να ελπίζει κανείς σε μια συμφωνία εκεχειρίας σε αυτήν τη σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή, σύμφωνα με τη Χαμάς, σε 31.045 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, ως αντίποινα σε μια άνευ προηγουμένου αιματηρή επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς, τουλάχιστον 85 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε περισσότερες από 60 νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές, που έπληξαν επίσης κατοικίες στο κέντρο και το νότιο τμήμα της Γάζας, ιδίως στη Χαν Γιούνις. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη ρίψη οβίδων σε σκηνές εκτοπισμένων στην περιοχή Αλ-Μαουάσι, μεταξύ της Χαν Γιούνις και της Ράφας, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.ς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 25 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

«Ταΐζω την κόρη μου με νερό, απλά για να μην πεθάνει. Δεν έχω άλλη επιλογή», περιγράφει μια μητέρα στην πόλη της Γάζας, η Μπαράκ Αμπχάρ, κρατώντας στην αγκαλιά της το μωρό της που κλαίει.

Το Ισραήλ πολιορκεί τη Λωρίδα της Γάζας από την 9η Οκτωβρίου και δεν επιτρέπει την είσοδο βοήθειας μέσω της χερσαίας οδού παρά μονάχα με το σταγονόμετρο από την Αίγυπτο, η οποία κρατά κλειστά τα σύνορά της.