Φρίκη: Σκότωσε 83 γυναίκες

Μόνο φρίκη προκαλούν οι πράξεις ενός Ρώσου, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία 83 γυναικών ενώ οι Αρχές εκφράζουν φόβους για περισσότερα από 200 θύματα!

Ο Mikhail Popkov έχει το ψευδώνυμο «Ο Λυκάνθρωπος» στον Τύπο της χώρας λόγω της αγριότητας με την οποία δολοφονούσε τα θύματά του.

Ο πρώην αστυνομικός πρώτα βίαζε και στην συνέχεια σκότωνε τις άτυχες γυναίκες που βρίσκονταν στον δρόμο του, ομολογώντας 83 επιθέσεις και δολοφονίες, νούμερο όμως αρκετά μικρότερο από τις εκτιμήσεις των αστυνομικών.

 

Ο Popkov φυσικά καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει μεταφερθεί σε ειδική πτέρυγα εργσίας όπου κατασκευάζει μάσκες.

«Μερικές φορές εύχομαι να είχα εκτελεστεί. Η θανατική ποινή ήταν πολύ καλύτερη επιλογή», δήλωσε ο Popkov στον ρωσικό Τύπου, σπάζοντας για πρώτη φορά την σιωπή του.

Η θανατική ποινή σταμάτησε να ισχύει στην Ρωσία από το 1996. Πριν την απόφαση, όσοι καταδικάζονταν σε θάνατο, δέχονταν μια σφαίρα πισώπλατα από τον δήμιο.

Ο Ρώσος κρατείτε στις φυλακές του Irkutsk, οι οποίες είναι υψίστης ασφαλείας ενώ θεωρούνται ως από τις σκληρότερες του κόσμου.