In this Thursday, Oct. 11, 2012 photo, a Syrian volunteer carries a child wounded by Syrian Army shelling at Dar al-Shifa hospital in Aleppo, Syria. (AP Photo/Manu Brabo)

Φρίκη στη Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 20 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 20 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και συνέλαβαν δεκάδες άλλους ύποπτους, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζει να εμποδίζει την τρομοκρατική δραστηριότητα στο νοσοκομείο Σίφα».

«Είκοσι τρομοκράτες εξοντώθηκαν στο νοσοκομείο Σίφα μέχρι στιγμής σε διάφορες συμπλοκές και δεκάδες ύποπτοι συλληφθέντες επί του παρόντος ανακρίνονται», πρόσθεσε.

«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει ποτέ να είναι πεδία μάχης», τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε ανάρτηση με τίτλο: «Τα νοσοκομεία πρέπει να προστατεύονται. Κατάπαυση του πυρός τώρα».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε πως «δεκάδες χιλιάδες» βίαια εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο στο συγκρότημα του νοσοκομείου. Ένα από τα κτίρια της δομής φλέγεται, «έπειτα από αεροπορικό πλήγμα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «δεκάδες μάρτυρες», πτώματα που δεν μπορεί να απομακρυνθούν λόγω «της σφοδρότητας των πυρών».