Φρίκη στην Αθήνα: «7χρονος τα κατέβασε και μου είπε κοίτα πώς τη βιάζω»

Καταγγελίες σοκ έχουν φτάσει στα χέρια της υφυπουργού Εργασιας Δόμνας Μιχαηλίδου για δομή φιλοξενείας παιδιών στο κέντρο της Αθήνας.

Βρεφονηπιοκόμοι και παιδοκόμοι ορφανοτροφείου της αθηνας έβλεπαν ανήλικα αγόρια 7 ως 13 ετων να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις και κακοποιήσεις μεταξύ τους μέσα στο ίδρυμα και συμπεριφέρονταν σα να μη συνέβαινε τίποτα.

Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων φριχτών περιστατικών πίσω από τις κλειστές πόρτες του ιδρύματος στο διάστημα της πανδημίας η γραπτή καταγγελία τριών ατόμων που έφθασε στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ένας από τους 3 καταγγέλλοντες αναφέρει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό μέσα στο ίδρυμα ενώπιον δυο γυναικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

«Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σεξ μαζί της Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σ όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία μια υπάλληλος που ξυλοκοπούσε παιδιά σε ένα απομονωμένο δωμάτιο είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος του ορφανοτροφείου. Κι αυτό όπως καταγγέλλεται δεν ήταν μυστικό αντιθέτως τη χρησιμοποιούσαν ως απειλή ακόμη και οι υπεύθυνοι του ιδρύματος ενώ τα παιδιά στερούνταν τα βασικά ακόμη και σε τροφή και σε ρουχισμό.

«Κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό του catering που έδιναν εκείνες τις ημέρες και του έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο μετά πήγε σε ένα άλλο και του είπε “για ησύχασε μη σε πάω στις αποθήκες όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;” το παιδί της είπε “όχι, όχι δεν θέλω να πάω στις αποθήκες…”»

H καταγγελία είχε φθάσει στους υπευθύνους του ιδρύματος δυο βδομάδες πριν φθάσει στο γραφείο της υφυπουργού, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Το ορφανοτροφείο ελέγχεται παράλληλα για παράνομες υιοθεσίες και αναδοχές παιδιών. Η υφυπουργός Eργασίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης του στην εισαγγελία, διέκοψε την κρατική χρηματοδότησή του, ενώ για πρώτη φορά ενεργοποιείται για μια τέτοια καταγγελία μηχανισμός ελέγχου από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και ειδικών της ψυχικής υγείας.

Πέντε παιδιά άνω των 7 ετών έχουν απομακρυνθεί από το ορφανοτροφείο και βρίσκονται σε ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου Παίδων για να έχουν την φροντίδα που χρειάζονται και να βοηθήσουν στην έρευνα των καταγγελιών σε ασφαλές περιβάλλον.