Φρίκη: Την έλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά σε ζωντανή σύνδεση

Μια blogger από την Κίνα έχασε τη ζωή της όταν ο πρώην σύζυγός της την έλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά την ώρα που στρίμαρε ζωντανά από το κινητό της.

Σύμφωνα με τοπικά κινεζικά μέσα της επαρχίας Σιτσουάν, όπου ζούσε η κοπέλα, η Lamu ήταν δημοφιλέστατη στο κοινωνικό δίκτυο Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok, όπου και είχε εκατοντάδες χιλιάδες followers.

Η 30χρονη υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 90% του σώματός της και πέθανε δυο εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο.

Η Lamu είχε γίνει γνωστή για την ανεμελιά και την αισιοδοξία που ανέδιδε στο κοινωνικό μέσο, με χαρούμενες αναρτήσεις για τη ζωή στην ύπαιθρο. Σε ένα τέτοιο ζωντανό streaming στις 14 Σεπτεμβρίου όμως, η οθόνη μαύρισε λίγο μετά την έναρξη.

Ο πρώην σύζυγός της, που κατονομάζεται μόνο με το επίθετό του, Tang, διέρρηξε την πόρτα της οικίας της και εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρι και ένα μπιτόνι με εύφλεκτη ύλη.

Ανακοίνωση του τοπικού πρακτορείου ειδήσεων επιβεβαιώνει πως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Τα μέλη της οικογένειάς της ζήτησαν μάλιστα οικονομική βοήθεια από τους ηλεκτρονικούς της φίλους και μάζεψαν πάνω από 1 εκατ. γουάν (125.000 ευρώ) σε μόλις 24 ώρες.

Η Lamu έχασε όμως τη μάχη για τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Tang είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Το ζευγάρι χώρισε τον Μάιο του 2020 και είχε δύο παιδιά.

Όπως πληροφορούμαστε, ο πρώην σύζυγος είχε απειλήσει να σκοτώσει τα παιδιά αν η Lamu δεν τον δεχόταν πίσω. Και το έκανε, κατέληξε όμως να ξαναφύγει έπειτα από λίγες μέρες.

Ο Tang την αναζητούσε όλο αυτό το διάστημα και όταν τελικά τη βρήκε, ήταν για να τη σκοτώσει. Πάνω από 70 εκατ. άνθρωποι τη μνημόνευσαν στο κινεζικό κοινωνικό μέσο Weibo.

-Ad-