«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη του Έντι Ράμα

Για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα είχε προηγηθεί ένα θρίλερ σχετικά με το που ο ίδιος θα δώσει την ομιλία του, με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι πρόκειται για «ιδιωτική επίσκεψη».

Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό αναμένεται η προεκλογική φιέστα του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στο Christmas Theater στο Γαλάτσι το πρωί της Κυριακής.

«Φρούριο» θυμίζει η Αθήνα για την επίσκεψη του Έντι Ράμα, ο οποίος έφτασε γύρω στις 9 το πρωί της Κυριακής στην πόλη (12.05.24) υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει επιστράτευση πάνω από 1000 αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), ελικόπτερα, εκπαιδευμένους σκύλους, drones και ενίσχυση δικτύου πληροφοριών. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναμένεται στο Κλειστό Γαλατσίου στις 10 το πρωί συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και στις 10.30 θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Για την υποδοχή του θα γίνει ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αλβανίας και θα τον καλωσορίσουν παιδιά μεταναστών 1ης και 2ης γενιάς.

Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελείται από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, 50 δημοσιογράφους.

Ήδη από χθες, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του στο Γαλάτσι.

Σημειώθηκε δε ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Έντι Ράμα προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με κάποιους να αντιδρούν, λέγοντας: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».