Φρουρός επιχείρησε να περάσει κινητά τηλέφωνα στη φυλακή των Χανίων

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο υπάλληλος εντοπίστηκε από συναδέλφους του, όταν τοποθέτησε τα κινητά τηλέφωνα σε συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να τα παραλάβουν κρατούμενοι.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ένας υπάλληλος της φρουράς στις φυλακές της Αγυιάς στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν εργαζόμενος ο οποίος επιχείρησε να περάσει στη φυλακή κινητά τηλέφωνα και εντοπίστηκε στη διάρκεια του ελέγχου εισόδου στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Παναγιώτης Σταφυλαράκης πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης, είπε πως: «Πρόκειται για μία υπόθεση που μας θύμωσε, απογοήτευσε και μας στεναχώρησε. Το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν στην Εξωτερική Φρουρά το τελευταίο διάστημα των επτά μηνών. Πριν υπηρετούσε ως εσωτερικός σωφρονιστικός υπάλληλος. Ως υπηρεσία δεν έχουμε δώσει δικαιώματα και νιώθουμε από τη μία άβολα με αυτό που συνέβη κι από την άλλη τυχεροί που τον εντοπίσαμε και παραδόθηκε στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Σταφυλαράκης είπε ότι τέτοιες πράξεις είναι πολύ επικίνδυνες για τους συναδέλφους του, διότι μπορεί κατά τη μεταφορά κρατουμένων είτε σε δικαστήριο, είτε σε νοσοκομείο που εκτελούν οι υπηρετούντες στην Εξωτερική Φρουρά, ένας επίορκος φρουρός, να δημιουργήσει πρόβλημα σε συναδέλφους του ή ακόμα και σε κρατούμενους.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η Ένωση, αναφέρεται: «Είναι η πρώτη και θέλουμε να πιστεύουμε η τελευταία περίπτωση που «συνάδελφος» προδίδει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και του νόμου και σαν Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων επιθυμούμε την παραδειγματική τιμωρία του για την παράβασης της αποστολής που του είχε ανάθεσή η Πολιτεία και για την σπίλωση της τιμής και της υπόληψης των συναδέρφων και της υπηρεσίας μας».

Πηγή: ΑΠΕ