Fuel Pass: Πιθανή επιδότηση στη βενζίνη έως 100 ευρώ

Με μια γενναία παρέμβαση αναμένεται να απαντήσει σήμερα η κυβέρνηση στο αυξημένο κόστος καυσίμων με ενισχυμένο Fuel Pass για τη βενζίνη, με επιδότηση του πετρελαίου Diesel στην αντλία και επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στις 11 κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει στις 15.30 από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Γεωργαντά.

Όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Σταϊκούρας για το νέο Fuel Pass θα δοθούν περισσότερα χρήματα, ενώ θα διευρυνθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί έως και τα 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Fuel Pass: Πιθανή επιδότηση στη βενζίνη έως 100 ευρώ

Το νέο fuel pass πάντως είναι οριστικό. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το ποσό της τρίμηνης επιδότησης (1η Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου) ανά κάτοχο αυτοκινήτου θα αυξηθεί για την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά αντίστοιχα, χωρίς να αποκλείεται ακόμα πιο γενναία παρέμβαση κοντά στα 100 ευρώ.

Παράλληλα, με στόχο τη διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων, το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που ίσχυσε το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί πιθανότατα στις 45.000 ευρώ που είναι και το «ταβάνι» για το power pass.

Το μέτρο θα αφορά εκ νέου και τους κατόχους μοτοσυκλετών. Μένει, ωστόσο, να διευκρινιστεί αν μιλάμε για το φορολογητέο ή το καθαρό εισόδημα. Η διαδικασία χορήγησης πάντως θα είναι ίδια, ενώ θα διατηρηθούν οι εναλλακτικές καταβολής του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω της άυλης κάρτας.