Φυγόποινος άρπαξε ιερό σταυρό από μητροπολίτη στη Θεσσαλονίκη

Ουκρανός μητροπολίτης, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα για προσκυνηματική επίσκεψη, έπεσε θύμα ληστρικής κλοπής από 40χρονο φυγόποινο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης προσέγγισε τον 44χρονο κληρικό από την πόλη Τερνόπιλ καθώς επιβιβαζόταν σε λεωφορείο (με ουκρανικές πινακίδες) και αφαίρεσε από τα πράγματά του έναν ιερό σταυρό. Για να συγκρατήσει τη λεία του, ο 44χρονος απώθησε τον Ουκρανό κληρικό.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο 40χρονος συνελήφθη από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ο σταυρός αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είναι αλγερινής καταγωγής, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένας σουγιάς. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 32 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή (από κοινού), απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (από κοινού και κατ’ εξακολούθηση).

Ο 40χρονος Αλγερινός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νεκρός οδηγός μηχανής σε τροχαίο στο Ηράκλειο
26 Φεβρουαρίου, 2025
Αυθαίρετα εντοπίστηκαν σε Σαντορίνη και Μύκονο – Τι έδειξαν οι νέοι έλεγχοι
26 Φεβρουαρίου, 2025
Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα σε χαράδρα στους Δελφούς
26 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Τα 7 ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες που βρέθηκε η σορός του – Τι υποστηρίζουν οι δικοί του
26 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης – Ήταν 64 ετών
26 Φεβρουαρίου, 2025
Παγκόσμιοι Χειμερινοί Ειδικοί Αγώνες Τορίνο 2025: Η Φλόγα της Ελπίδας παραδόθηκε στον Πρέσβη κ. Cuculi
26 Φεβρουαρίου, 2025
Μαίρη Βιδάλη: Έγραφαν ότι ξεπέρασα πολύ γρήγορα το πένθος για τον θάνατο του γιου μου
26 Φεβρουαρίου, 2025
Σκυλακάκης: Βάζουμε τέλος στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας
26 Φεβρουαρίου, 2025
Κρεμλίνο: Προετοιμαζόμαστε για νέες συνομιλίες μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
26 Φεβρουαρίου, 2025
Δίκη για Μάτι: Απολογείται η Ρένα Δούρου – «Οφείλουμε να ζητάμε την άρση βουλευτικής ασυλίας μας»
26 Φεβρουαρίου, 2025