Φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή σε οδηγό ταξί για τροχαίο δυστύχημα

Τελικά έπεσε στα μαλακά ο 64χρονος οδηγός ταξί ο οποίος παρέσυρε ποδηλάτη και τον παράτησε στον τόπο του δυστυχήματος χτυπημένο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 64χρονο εφαρμόζοντας τις ευνοϊκότερες διατάξεις του νόμου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή.
Συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής ενώ συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό του αδελφού του θύματος, ο κ. Δήμος Μουτάφης.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2020 η ίδια υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο και έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τον 64χρονο οδηγό ταξί και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά ένα σκέλος του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και από το οποίο αρχικά ο άτυχος 54χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά, όμως πέντε ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Σε βάρος του οδηγού ταξί, ο οποίος μετά το ατύχημα τράπηκε σε φυγή και εμφανίστηκε μία ώρα αργότερα αυτοβούλως στην αστυνομία, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά και εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος από το οποίο επήλθε θάνατος.

Οι δύο κατηγορίες διαχωρίστηκαν σε ξεχωριστές δικογραφίες και χθες εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, η υπόθεση που αφορά την εγκατάλειψη.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ο οδηγός ταξί έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, (τον Οκτώβριο του 2018) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, έχει ασκήσει έφεση και αναμένεται η εκδίκαση της από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου, στις αρχές Μαΐου 2021.

-Ad-