Με καταθέσεις άλλων δύο παραγόντων του ποδοσφαίρου συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 28 κατηγορουμένων για «στημένους αγώνες» την περίοδο 2012-2015. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην ποδοσφαιριστής -που διατέλεσε και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού- Τάκης Φύσσας και ο διαιτητής Κύρος Βασσάρας.
Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του κ. Φύσσα, ο οποίος αναφερόμενος στο επίδικο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος είπε πως ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας, Ρικάρντο Σα Πίντο, του είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, την επομένη του αγώνα, ότι δέχθηκε πιέσεις για να κρατήσει εκτός αγώνα κάποιους παίκτες. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Πορτογάλος προπονητής του είπε πως οι πιέσεις εκπορεύονταν από την ηγεσία της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει γιατί θεώρησε πως δέχθηκε παρέμβαση. Ο κ. Φύσσας κατέθεσε πως μετέφερε όλη την συνομιλία που είχε με τον Σα Πίντο, στον επικεφαλής του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο. Όπως είπε ο κ. Φύσσας, στον ανακριτή κλήθηκε μετά την κατάθεση Αλαφούζου, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και στην επίμαχη συνομιλία του πρώην ποδοσφαιριστή με τον Σα Πίντο.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ως ποδοσφαιριστής έχει βιώσει αδικίες και ότι συχνά ένιωθε πως οι αποφάσεις δεν ήταν σωστές, ενώ αναφέρθηκε σε ανθρώπινα λάθη τα οποία έδειχναν προς τα έξω ότι μπορεί να ήταν δόλια. Είπε επίσης πως πλέον υπάρχει μία διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο και ότι οι ξένοι διαιτητές είναι ένα βήμα βελτίωσης.
Στην κατάθεσή του ο κ. Βασσάρας, αναφερόμενος στην λίστα διαιτητών που καταρτίστηκε τον Αύγουστο του 2012, είπε πως στην συνεδρίαση που έγινε, είχε αντιρρήσεις επί τεχνικών θεμάτων. Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι στον ανακριτή, αναφέρθηκε σε αντιρρήσεις επί προσώπων, ο μάρτυρας απάντησε πως ζητούσε να εφαρμόζονται κριτήρια, όπως η απόδοση των διαιτητών, αλλά και ηλικιακά, χωρίς να αποκλείονται πρόσωπα με σταθερές αποδόσεις «απλά γιατί αντί για 41 ήταν 42 χρονών». Είπε επίσης πως στην συνεδρίαση εκείνη «μου έδωσαν μία λίστα… ήταν τζάμπα κόπος να πω κάτι… Είχαν έτοιμο τον πίνακα» διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν είχε ένδειξη για σκοπιμότητα ή για παρατυπίες στην αξιολόγηση διαιτητών.
Ο μάρτυρας είπε πως όσο ήταν στην ΚΕΔ, δεν δέχθηκε ποτέ πίεση από κανέναν ούτε για να «βοηθήσουμε κάποια Ένωση», ούτε ποτέ του ζητήθηκε να βάλει διαιτητή σε παιχνίδι.
Τέλος, ανέφερε ότι έχουν γίνει κραυγαλέα λάθη σε παιχνίδια και ότι είναι φυσικό να γίνονται λάθη, πλην όμως, όπως είπε, «τα συνεχόμενα λάθη δεν συγχωρούνται. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις αν ένας διαιτητής κάνει συνεχόμενα λάθη υπέρ μίας ομάδας».