Γ. Αμανατίδης στο newsique για ΠτΔ: Πεδίο εθνικής συνεννόησης ή εσωκομματικής αναμέτρησης;

Η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, με το βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη, να σχολιάζει και να επικρίνει, μέσω του newsique.gr, τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

«Σε οξύτατο εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ δείχνει να εξελίσσεται η προεδρική κούρσα, καθώς φαίνεται πως ήταν, πολλοί, οι υποψήφιοι στους οποίους έταξε την θέση, ως βουλευτής και μετέπειτα αρχηγός κόμματος, ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό, όμως, το παιχνίδι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει, ευθαρσώς, ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος, για αυτό και πρότεινε την ανανέωση της θητείας του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου», όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Εξαιτίας της κρίσιμης για τα εθνικά μας θέματα συγκυρίας και με σημαντικότερα προβλήματα να ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι το προσφυγικό και η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, εκ μέρους της Δεξιάς, η προεδρική εκλογή προσφέρεται για σοβαρές πολιτικές συναινέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός και όχι απλώς βουλευτής και υποψήφιος για πρόεδρος. Θα το κάνει;», ρώτησε.

«Η προηγούμενη στάση του, με την εργαλειοποίηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας», εκτίμησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έρχονται για τρεις ημέρες – Οι «κόκκινες» περιοχές
31 Μαρτίου, 2025
Ο Τραμπ «δεν αστειεύεται» για την πιθανότητα να διεκδικήσει τρίτη θητεία, μολονότι απαγορεύεται από το Σύνταγμα
31 Μαρτίου, 2025
«Όταν έρθουν οι αστυνομικοί θα τους σκοτώσω»: Οι αποκαλυπτικές σημειώσεις του δράστη της επίθεσης με κατσαβίδι στο Κορωπί
31 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου: Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ
31 Μαρτίου, 2025
Χατζηδάκης για εξορύξεις και Chevron: Η κυβέρνηση απαντά με έργο σε όσους αμφισβήτησαν το σχέδιό της
30 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη 25χρονος για ληστείες σε Ηλιούπολη και Άλιμο
30 Μαρτίου, 2025
Ο Παύλος Μαρινάκης πιθανότατα θα ανακοινώσει αύριο αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας
30 Μαρτίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός αδιαφορεί για τη γενοκτονία στη Γάζα
30 Μαρτίου, 2025
Έντι Ράμα: Προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα
30 Μαρτίου, 2025
Επίθεση στο Κορωπί: «Θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας»
30 Μαρτίου, 2025