Γ. Φλωρίδης: Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας θα υποστούν συντριπτική ήττα – Δ. Μάντζος: Οργανωμένη απόπειρα συγκάλυψης

«Φωτιά» στη σημερινή συζήτηση πυροδότησε το δριμύ κατηγορώ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή. Ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη χρειάζεται ασπίδα προστασίας απέναντι στους δημαγωγούς και τους υπονομευτές της και έστειλε μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν έξω από το πεδίο της δημοκρατίας, ότι κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν για μια ακόμη φορά. «Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, εφόσον συνεχίσουν να το επιχειρούν, θα υποστούν για μια ακόμη φορά συντριπτική ήττα», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε τις διατάξεις, τις κατεπείγουσες διατάξεις, που εισήγαγε η παρούσα κυβέρνηση με στόχο, όπως είπε, την επιτάχυνση της απόδοσης δικαιοσύνης, στην τραγωδία των Τεμπών. Κατηγόρησε επίσης, ιδίως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για υπονόμευση των βασικών θεσμών με την πρόταση διεξαγωγής εκλογών παρουσία διεθνών παρατηρητών και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προπαρασκευή της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναφέρθηκε επίσης στις προτροπές προς την Ευρωπαία Εισαγγελέα, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές, Νίκο Φαραντούρη, ενώ σημείωσε πως «όσοι χρησιμοποιούν μια θολή επιχειρηματολογία για τα μπαζώματα στο σημείο του δυστυχήματος, αυτοί είναι για τα μπάζα», γιατί όλες οι εργασίες που έγιναν είχαν στόχο να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι γερανοί και από κάτω διέρχεται ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου της χώρας, και υπήρχε κίνδυνος να τιναχθεί ο αγωγός.

Τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου που κατήγγειλε ότι με ευθύνη της συμπολίτευσης απορρίφθηκε η διερεύνηση των ποινικών καταγγελιών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο ήταν το επίσημο παρακράτος που αξιοποίησε παραχαραγμένο ηχητικό υλικό για τη συγκάλυψη και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.