Γ. Καλλιάνος στο newsique: «Οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να νιώθουν φοβισμένοι για το προσφυγικό»

Σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυβέρνησης έχει εξελιχθεί το προσφυγικό, με τις ροές να αυξάνονται συνεχώς και τα επεισόδια στο ανατολικό Αιγαίο να αποκτούν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το newsique επικοινώνησε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος σχολιάζοντας την κατάσταση τόνισε ότι «το πρώτο που μας απασχολεί ως κυβέρνηση, είναι να μπορούν να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες, είτε αυτοί είναι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που εκεί είναι πιο δύσκολη η κατάσταση, είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Ο κ. Καλλιανός, μιλώντας στο newsique υπογράμμισε πως «σε ό,τι αφορά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αυτό που επιθυμούμε εμείς είναι καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κάνουμε τα πάντα για αυτό.

Κάνουμε τα πάντα για να είναι πιο γρήγορες οι διαδιασίες απονομής της δικαιοσύνης, θέλουμε να έχουμε στενότερη συνεργασία με την FRONTEX και με το ΝΑΤΟ. Τα πλωτά φράγματα είναι μία ενέργεια που θα δούμε αν θα μπορέσει να βοηθήσει, πάντως κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε όλες τις ικανές και αναγκαίες λύσεις έτσι ώστε να μην έχουμε περαιτέρω εισροές από την περιοχή της Τουρκίας»

«Νομίζω πως τα πλωτά φράγματα είναι μία καλή ιδέα, ωστόσο θα δούμε σε βάθος χρόνου κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ή όχι» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Μυτιλήνη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «μια προσωπική εκτίμηση -που νομίζω είναι και εκτίμηση όλων στην κυβέρνηση- είναι η κατάσταση εκεί πρέπει να ισοροπήσει πάρα πολύ γρήγορα. Η αστυνομία προφανώς παίζει το ρόλο της και κάνει διαδικασίες για να ισοροπήσει την κατάσταση, ωστόσο θα πρέπει να δούμε σε βάθος ολα αυτά τα προβλήματα. Από που ξεκίνησαν όλες αυτές οι διαδηλώσεις εκεί και όλη αυτή η έκρυθμη κατάσταση και πως έφτασε σε αυτό το σημείο και να δώσουμε τις λύσεις πάρα πολύ γρήγορα»

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να νιώθουν φοβισμένοι, θα πρέπει να ξέρουν οτι η κυβέρνηση θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα των προσφύγων αλλά από κει και πέρα όσοι είναι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να αποχωρούν και να πηγαίνουν προς την περιοχή της Τουρκίας. Αυτό λέμε από την προεκλογική περίοδο και το πιστεύουμε μέχρι τώρα, όπως και άλλα πράγματα τα όποια έχουμε πει. Πιστεύω ότι μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθούν οι λύσεις και θα αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται αποσυμφόρηση της κατάστασης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» καταλήγει ο κ. Καλλιάνος.