Γ. Κώτσηρας στο newsique: Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τονίσει πως βούληση είναι να υπάρχει μία υποψηφιότητα που θα τύχει ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», σχολίασε στο newsique.gr, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, , σχετικά με το ζήτημα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, το όνομα του οποίου θα γίνει γνωστό σύντομα.

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, στον χρόνο που εκείνος θα επιλέξει να τις κάνει, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα προχωρήσουν με απόλυτη ομαλότητα και με σεβασμό στο θεσμό. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, έχει τονίσει επανειλημμένα ότι θα ανακοινώσει την επιλογή του μέσα στον χρόνο που του επιτρέπει στο Σύνταγμα. Έτσι κι αλλιώς, πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, οπότε “κοντός ψαλμός αλληλούια”», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής της , Γιώργος Κώτσηρας.

«Το σημαντικό, επειδή -ως νομικός- συμμετείχα στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης- είναι ότι πλέον η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μη εξαρτημένες από το ενδεχόμενο πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Θα ήθελα να θυμίσω το συγκεκριμένο “εργαλείο”, στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε, ολίγον τι καταχρηστικά, για άλλους σκοπούς. Οπότε, είναι σημαντικό ότι η επιλογή θα γίνει σε χρόνο και τρόπο πιο ουδέτερο και εξατομικευμένο στο πρόσωπο του Προέδρου», εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ.