Γ. Μαντζουράνης: Αν δεν έχεις να κρύψεις τίποτα, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα;

Βίντεο-παρέμβαση που απευθύνεται σε όλους εκείνους που θεωρούν θεμελιώδη την προστασία της ιδιωτικότητάς τους και βρίσκονται απέναντι σε όποιον επιθυμεί να την ελέγξει.

«Το “αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, τότε δεν έχεις να φοβάσαι για τίποτα” βρίσκεται στον αντίποδα της έννοιας της ιδιωτικότητας. Η εμπιστοσύνη σου προς τις “ανεξάρτητες αρχές” αίρεται. Η αυτονομία σου εξαφανίζεται. Η ελευθερία σου γίνεται λέξη χωρίς περιεχόμενο. Εσύ δεν θα είσαι πια εσύ!».

Την ώρα που η Ελλάδα -με τα κατορθώματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη- μετατρέπεται καθημερινά σε μια κοινωνία ελέγχου κουβαλώντας πλέον στην πλάτη της, εκτός των άλλων, το νέο δυσώδες σκάνδαλο υποκλοπών, το ενδιαφέρον όλων των δημοκρατικών πολιτών της ελληνικής κοινωνίας για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

– Για να δείτε το βίντεο στην επίσημη σελίδα facebook του Γ. Μαντζουράνη πατήστε ΕΔΩ: https://bit.ly/3piDzIm

Γιατί πότε η ελευθερία παύει να είναι “ελεύθερη”;

«Δεν έχει σημασία αν σε παρακολουθούν. Δεν έχει σημασία αν νιώθεις ότι σε παρακολουθούν, αλλά έχει μεγάλη σημασία το να μην σε νοιάζει πλέον να σε παρακολουθούν!». Και αυτό είναι το πραγματικά ανησυχητικό!

Και συμπληρώνει: «Αυτή η ερεβώδης υπόθεση των υποκλοπών -που έχει πάρει πλέον διεθνείς διαστάσεις- πλήττει τον σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή την ιδιωτικότητα ως προϋπόθεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που θωρακίζεται με το απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών».

Τέλος, καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να μη σταματήσουν ποτέ να αγωνίζονται για το δικαίωμα στην “ελευθερία”, διαφορετικά το αύριο θα μοιάζει πιο ζοφερό από ποτέ. «Το να υποστηρίζεις ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις δεν είναι διαφορετικό από το να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου, επειδή δεν έχεις τίποτα να πεις. Η ελευθερία σου δεν είναι ουτοπία. Η δημοκρατία δεν είναι ουτοπία. Η αλλαγή δεν είναι ουτοπία.
Διεκδίκησε την!».