Γ. Ραγκούσης: Είναι πρόβλημα να αδικούνται οι πατεράδες, αλλά δεν είναι αυτή η λύση

Με ένα βαρέλι σπουδαίο κρασί που καταστρέφεται με δύο σταγόνες δηλητήριο, παρομοίασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο οι λέξεις «”εξίσου και 1/3″ καταστρέφουν τον πυρήνα του προοδευτικού οικογενειακού μας δικαίου».

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνει ότι είναι «είναι πρόβλημα να αδικούνται γονείς, κυρίως πατεράδες, από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις» και καλεί τον πρωθυπουργό να παρουσιαστεί στη Βουλή για να υποστηρίξει το Νομοσχέδιο. «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να έρθει στη Βουλή να υποστηρίξει το Ν/Σ του», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση:

«Με 2 σταγόνες δηλητήριο καταστρέφεται ένα βαρέλι σπουδαίο κρασί. Αυτές οι 2 λέξεις δηλητήριο στο Νομοσχέδιο είναι το “εξίσου και το 1/” που καταστρέφουν τον πυρήνα του προοδευτικού οικογενειακού μας δικαίου. Είναι πρόβλημα να αδικούνται γονείς, κυρίως πατεράδες, από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις. Η λύση όμως είναι να παρέμβουμε στο δικαστηριακό σκέλος κι όχι στο νομοθετικό. Ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να έρθει στη Βουλή να υποστηρίξει το Ν/Σ του».

Εσωκομματικές διαφοροποιήσεις

Τις ενστάσεις της αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια εξέφρασε, με την σειρά της, και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη. «Αντί να ενώνει, διχάζει. Αντί να λύνει δημιουργεί προβλήματα. Αντί να συνθέτει, στήνει εμμονικά συνθέσεις που δεν υπηρετούν το σκοπό του, που είναι το συμφέρον των παιδιού», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η τελική ευθύνη ανήκει στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου. «Πολύ φοβούμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις και από τη στιγμή που δεν αλλάζει το “εξίσου”, το 1/3 και το “οριστική” (σ.σ. η διάταξη που προβλέπει οριστική απόφαση του δικαστηρίου στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας), εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.