Γ. Ραγκούσης: Πρέπει όλοι να φροντίσουμε να επέλθει νηφαλιότητα και ψυχραιμία

Συνέντευξη στο Κόκκινο με τους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη παραχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σχολιάζοντας τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως «δεν πρέπει να φύγει η Έφη Αχτσιόγλου, δεν πρέπει να φύγει ο Νάσος Ηλιόπουλος, δεν πρέπει να φύγει ο Αλέξης Χαρίτσης, δεν πρέπει να φύγει ο Πέτρος Κόκκαλης, δεν πρέπει να φύγει Σία Αναγνωστοπούλου. Αν συμβεί αυτό θα είναι ένα βαρύτατο πλήγμα».

Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να κάνει ό,τι πρέπει για να διασφαλίσει την ενίσχυση του κόμματος. «Πρέπει οπωσδήποτε να κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο πάρα πολύ αρνητικό ενδεχόμενο», είπε προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή επίθεση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά άλλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να το επιβάλει και αυτό αφορά και στους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν».

Αναφερόμενος στην πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «και το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε, αλλά τουλάχιστον τότε ξέραμε τον λόγο, ήταν οι μνημονιακές πολιτικές. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε να επέλθει νηφαλιότητα και ψυχραιμία, πρέπει να σταματήσει αυτός ο εμφύλιος, τα χειρότερα μπορεί να είναι μπροστά μας».

«Υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Δεν μπορεί κανείς και το λέω πάρα πολύ καθαρά, να συμβάλλει ή να πράξει γεγονότα που θα οδηγήσουν στο να στερηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που του έδωσε με την ετυμηγορία του ο ελληνικός λαός, δηλαδή την ιδιότητα, το θεσμικό ρόλο, το συνταγματικό ρόλο, της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε στο τέλος της συνέντευξής του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση: