Γ. Σαρακιώτης: «Το μείγμα της ασκούμενης πολιτικής δε δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας»

Στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 παρενέβη με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης.

Αρχικά τόνισε απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Ν.Δ.: «Καταφέρατε μόλις σε 5 μήνες και με την κατάθεση του πρώτου σας προϋπολογισμού να διαψεύσετε πλήρως τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης τόνιζε: «Η Ν.Δ. την επόμενη ημέρα θα ακυρώσει στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων». Αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης ξεχάσατε τη συζήτηση για τα υπερπλεονάσματα. Υποσχεθήκατε ανάπτυξη ύψους 4% διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι ήταν ένας εφικτός στόχος και σήμερα στον προϋπολογισμό ρίχνετε κατά πολύ τον πήχη και συζητούμε για ανάπτυξη ύψους 2,8%, δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο ποσοστό ανάπτυξης που παραλάβατε από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το β’ τρίμηνο του 2019».

Συνεχίζοντας ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι: «Τι θα πείτε άραγε σήμερα στους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους οποίους τάξατε γενναίες φοροελαφρύνσεις που με τον προϋπολογισμό σας ακυρώνονται, καθώς το 80% των ελαφρύνσεων κατευθύνεται μόλις στο 2,5% των επιχειρήσεων, ήτοι τα 450 από τα 550 εκατομμύρια των μειώσεων αφορούν τους λίγους και εκλεκτούς;»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση κατά την ομιλία του στη μεσαία τάξη προσθέτοντας:
«Ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ και ένα παιδί θα ωφεληθεί με το αστρονομικό ποσό των 20 ευρώ το έτος. Είναι σίγουρα βαθιά η πολυδιαφημισμένη ανάσα που δίνετε! Και δεν είναι σίγουρα αντίστοιχη με κάποιον, ο οποίος έχει ετήσιο εισόδημα 800.000 ευρώ και θα δει φοροελάφρυνση ύψους 9.100 ευρώ».

Παράλληλα, υπογράμμισε σε σκωπτικό ύφος ότι: «Τα δικά σας παιδιά πάντοτε τα φροντίζετε. Γι’ αυτό και εκτοξεύσατε στα 7.500 ευρώ τις απολαβές των υψηλόβαθμων στελεχών Δημοσίων Οργανισμών. Προνομιακές αμοιβές στα golden boys – αδιαφορία για τους 3.500 νέους επιστήμονες που μέσω προγράμματος της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στελεχώνουν κρίσιμες υπηρεσίες. Φαίνεται ότι έχετε αλλεργία στα πραγματικά πτυχία».

Ακολούθως, αναφερόμενος στο ζήτημα της προσέλκυσης επενδύσεων, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:
«Σε μια εβδομάδα μετά τη νίκη σας στις εκλογές διαβεβαίωνε ο κ. Μητσοτάκης τον ελληνικό λαό ότι «θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό». Πέρασαν ήδη 5 μήνες και δεν έχουμε δει όχι μόνο μπουλντόζες, αλλά ούτε φτυάρι! Τι έχετε να πείτε για τις καταγγελίες του Προέδρου της Hard Rock, του παγκόσμιου κολοσσού που μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία για το καζίνο; Τι μηνύματα στέλνετε σε όσους σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα όταν ο Πρόεδρος της Hard Rock σας κατηγορεί για αδιαφανείς διαδικασίες;»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέδεσε την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά με τη Δ.Ε.Η. με ό,τι ακολουθεί για τη ΛΑΡΚΟ: «Αφού υπονομεύσατε το μέλλον της Δ.Ε.Η., ακολουθείτε την ίδια τακτική και με τη ΛΑΡΚΟ. Απαξιωτικές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ενέργειας, συκοφαντικά δημοσιεύματα στον τύπο και κάπως έτσι ξαναφέρνετε στην επικαιρότητα το σχέδιο τριχοτόμησης του 2014 χωρίς καμία πρόνοια για το μέλλον των εργαζομένων, των ανθρώπων δηλαδή που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την εταιρεία».