Γ. Τσίπρας στο newsique: «Υπάρχει κάποιο deal της κυβέρνησης με την πλευρά Λάτση;»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μίλησε αποκλειστικά στο newsique.gr σχετικά με τη νέα τροπή που παίρνει η επένδυση στο Ελληνικό, καθώς η Lamda Divelopment ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για δανειακή χρηματοδότηση ύψους 880 εκατομμυρίων ευρώ με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την περασμένη Παρασκευή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου Λάτση, Οδυσσέας Αθανασίου, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε επικοινωνία που είχε με το newsique.gr δήλωσε ότι «η πρώτη επιτυχία της “φιλοεπενδυτικής” κυβέρνησης είναι ο δανεισμός της Lamda με 880 εκατ. ευρώ από δύο τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με λεφτά των φορολογουμένων, τη στιγμή που δεν υπάρχει τραπεζική χρηματοδότηση στην αγορά για τους μικρομεσαίους».

Συνέχισε τονίζοντας πως «αν ήταν μία υγιής επιχείρηση γιατί οι ξένοι επενδυτές έχουν φύγει από το καλοκαίρι και γιατί αυτή την περίοδο δεν εξέδωσε ομόλογο για να ζητήσει χρηματοδότηση από το εξωτερικό όπως πρόσφατα έκαναν με επιτυχία δύο μεγάλες ελληνικές εταιρείες;»

Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο newsique.gr κλείνει με την εξής ερώτηση: «Πέραν των ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχει κάποιο επιπλέον Deal της κυβέρνησης με την πλευρά Λάτση;»

-Ad-