Γ. Βαρουφάκης: «Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με την πρώτη κατοικία είναι έγκλημα»

Ο βουλευτής και Γραμματέας του  ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο indicator.gr και την Ελευθερία Κοσμοπούλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην απόφαση που πάρθηκε για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος και οι αιτίες ανόδου φασιστικών ιδεών, δυστυχώς δεν έχουν σταματήσει να υπάρχουν και γι αυτό ο αγώνας ενάντια σε τέτοιες ιδέες πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός. ‘

Παράλληλα, εξήγησε γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πέμπτο μνημόνιο, σημειώνοντας πως ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση είναι το ”ναι” σε όλα, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά  πως οι επιλογές στην πραγματικότητα είναι: ”Είτε κάνουμε ρήξη με την Τρόικα, είτε το πέμπτο μνημόνιο είναι εξασφαλισμένο.”. Επίσης, στην ερώτηση για την αποτελεσματικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ότι πρόκειται ”περί απατηλής αλλά και επικίνδυνης πλάνης” όσον αφορά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη,  ενώ υπάρχουν δύο λόγοι που θα αποδειχθεί μακροοικονομικά ασήμαντο. 

Επιπλέον, αναφερόμενος στον πτωχευτικό κώδικα σημείωσε πως αποτελεί μάλλον ‘‘απλώς ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης”, ενώ συγκεκριμένα για την πρώτη κατοικία, τόνισε πως αυτό που συμβαίνει είναι έγκλημα και ουσιαστικά μιλάμε για ”εκποίηση και ισοπέδωση της μικρομεσαίας τάξης εκ μέρους των αρπακτικών ταμείων”.

Τέλος, ερωτώμενος για την πορεία του ΜέΡΑ25 και για το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών στο μέλλον, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως από τον περασμένο Απρίλιο έχει γίνει ανοικτό κάλεσμα μιας παλλαϊκής συστράτευσης σε όλους τους πολίτες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στη βάση ενός κοινού προγράμματος επτά κοινών στόχων, σημειώνοντας πως ως κοινοβουλευτικό κόμμα δεν έχουν σκοπό να συμμετέχουν σε καμία ” αντιλαϊκή οπερέτα”, αλλά να έχουν τους πολίτες μαζί, με στόχο ένα καλύτερο «αύριο». 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ