Γ.Βαρουφάκης στο newsique: Θυσιάζουν τον ουκρανικό λαό για να βρει λόγο ύπαρξης το ΝΑΤΟ – Όλα λάθος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (vid)

«Όλα έγιναν λάθος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έπρεπε να στείλουμε αυτά τα C-130», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης -στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα με τους Τζέρεμι Κόρμπιν και Έτζε Τεμελκούραν για τη Διακήρυξη της Αθήνας της 13ης Μάη 2022– σε ερώτηση του newsique.gr, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την απόφαση να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν βοήθησε κανέναν καθώς -όπως είπε- «δε νομίζω πως ενισχύσαμε τους Ουκρανούς μαχητές» και «την επόμενη ημέρα ο κ. Ζελένσκι βγήκε και ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βαρουφάκης, υπογράμμισε:

«Ουσιαστικά ήταν μία δήλωση του Μητσοτάκη προς την Ουάσινγκτον ότι “είμαι ξέφραγο αμπέλι σας”, είμαι “yes man” και “μπορείτε να βασιστείτε επάνω μου”. Πράγμα το οποίο δεν θα μας αφορούσε αν δεν καθιστούσε την Ελλάδα πιο ανασφαλή, κυρίως την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα και αν δεν έβαζε τον ελληνικό λαό μέσα σε μία παγίδα κλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή και του πολέμου στην Ουκρανία.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, εάν ένας στρατός έμπαινε εδώ, στην Αίγινα, στην Αθήνα και κάναμε παλλαϊκή αντίσταση και παίρναμε καλάσνικοφ, μαχαίρια, τσουγκράνες και ό,τι άλλο βρίσκαμε, θα ήθελα και εμένα να μου στείλουν όπλα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Όμως, αυτή τη στιγμή, έχεις ένα ΝΑΤΟ, στο οποίο ο Μητσοτάκης μέσα από αυτά που έστειλε δηλώνει υποτέλεια και το οποίο είναι διατεθειμένο να θυσιάσει και τον τελευταίο Ουκρανό για να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις του υγροποιημένου αερίου από το Τέξας στην Ευρώπη, τις πωλήσεις των οπλικών συστημάτων από την Αμερική στη Γερμανία, η οποία δεν είναι στον πόλεμο και έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει.

Είναι λοιπόν διατεθειμένοι να θυσιάσουν και τον τελευταίο Ουκρανό, ωθώντας έναν λαό που δέχεται μια εγκληματική εισβολή, στην αίσθηση πως μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο.

Μεγάλη νίκη του ουκρανικού λαού είναι ότι δεν του πήραν το Κίεβο, από κει και πέρα πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί αυτή η νίκη για να υπάρξει ειρήνη. Όταν του λένε “θα πάρετε τη Μόσχα:, ουσιαστικά θυσιάζουν τον ουκρανικό λαό. H καταγγελία μας είναι πως θυσιάζουν αυτό τον λαό για να βρει λόγο ύπαρξης το ΝΑΤΟ και για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη των πετρελαιάδων από το Νέο Μεξικό και το Τέξας και των παραγωγών οπλικών συστημάτων».

Επιμέλεια: Ανδρέας Μόσχος