Γαλάζιο αντάρτικο κατά Κεραμέως

Σα… βροχή έπεσαν το μεσημέρι (της Τετάρτης), οι παραιτήσεις των αιρετών εκπαιδευτικών από τα υπηρεσιακά συμβούλια του κλάδου, με τις πιο ηχηρές από αυτές να έρχονται από το Νεοδημοκρατικό χώρο, καθώς αφορούν συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ!

Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις των εκπροσώπων των υπαλλήλων στο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας, ακολούθησαν αυτές στα περιφερειακά συμβούλια και σήμερα ήρθαν αυτές των τοπικών. Μάλιστα, η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΚΕ κάλεσε επισήμως τα μέλη της να παραιτηθούν από τα συμβούλια ενώ απείλησε με διαγραφές όσους δεν ακολουθήσουν την γραμμή αυτή!

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργηθεί μία άνευ προηγουμένου αναταραχή στα διάφορα όργανα του υπουργείου Παιδείας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα λειτουργήσουν μία σειρά από όργανα που είναι άκρως απαραίτητα για μία σειρά από διαδικασίες!

Αν το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών βράζει από θυμό για τις ενέργειες της Νίκης Κεραμέως, οι «γαλάζιοι συνδικαλιστές» έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Κατηγορούν ευθέως την υπουργό Παιδείας ότι είναι η μόνη όλων των κυβερνήσεων του κόμματος που αρνείται πεισματικά, όχι μόνο να συνεργαστεί αλλά και να τους ακούσει!

Ανακοινώνοντας την παραίτηση του ο Χρήστος Βαϊτσίδης, ένας από τους πιο γνωστούς συνδικαλιστές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη τονίζει:

«Αναμφισβήτητα την κύρια ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία η οποία παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια παρά τις εκκλήσεις για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας όπως έγινε σε άλλα υπουργεία. Αγνόησε ακόμη και την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων. Το 7,5% συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της διαδικασίας», σημειώνει.