People gather to watch the welcoming ceremony of Belem, the three-masted sailing ship which is carrying the Olympic flame, in Marseille, southern France, Wednesday, May 8, 2024. The torch was lit in Greece last month before it was officially handed to France. The Paris 2024 Olympic Games will run from July 26 to Aug.11, 2024. (AP Photo/Daniel Cole)

Γαλλία: Έφτασε στη Μασσαλία το ιστιοφόρο Belem με την Ολυμπιακή Φλόγα

Στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας έφτασε το ιστιοφόρο Belem, μεταφέροντας τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, που άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου.

Στο σημείο βρίσκονται χιλιάδες κόσμου για την υποδεχθούν, με το σκηνικό να εντυπωσιάζει, ενώ περισσότερα από χίλια σκάφη συνοδεύουν την «παρέλαση» του Belem γύρω από τον κόλπο της Μασσαλίας.

Η τελετή υποδοχής περιλαμβάνει επίδειξη από τα τζετ του Patrouille de France, της ακροβατικής ομάδας της γαλλικής αεροπορίας.

Παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στους λαμπαδηδρόμους, με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένεται να φτάσει στις 26 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Το ιστιοφόρο Belem ξεκίνησε στις 27/4 το ταξίδι του από την Ελλάδα για τη Γαλλία, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.