Γαλλία και Γερμανία βάζουν μπλόκο στους Βρετανούς τουρίστες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Ο φόβος της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα έχει κυριεύσει όλο τον κόσμο και πλέον πολλοί ηγέτες εκφράζουν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους.

Συντονισμένη και αυστηρότερη προσέγγιση για τα ταξίδια από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Βρετανία, για την από κοινού αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού ζητούν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα πιέσει για την υιοθέτηση μίας περισσότερο συντονισμένης προσέγγισης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την είσοδο τουριστών από περιοχές όπου η παραλλαγή του ιού είναι διαδεδομένη. «Προφανώς ανησυχούμε για την παραλλαγή Δέλτα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές ως προς την παραλλαγή η οποία εμφανίσθηκε αρχικά στην Ινδία, η οποία είναι πολύ μεταδοτική και φαίνεται ότι πλήττει τους ανθρώπους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει αποφάσεις για συντονισμένο άνοιγμα συνόρων σε ανθρώπους από άλλες χώρες.

Οι γαλλογερμανικές προειδοποιήσεις συμπίπτουν με τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που άφησε να εννοηθεί ότι κατευθύνεται προς την λήψη απόφασης για απελευθέρωση των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους εμβολιασμένους.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συμφωνήσει σε μία «λευκή λίστα» 13 κρατών, στις οποίες περιλαμβάνεται η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για τους κατοίκους των οποίων πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Από την λίστα απουσιάζει η Βρετανία, για την οποία εφαρμόζεται μικτή πολιτική.

Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν οι ταξιδιώτες από την Βρετανία να μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία, που εξαρτώνται από τους βρετανούς τουρίστες, δεν θέλουν την επιβολή καραντίνας.

Στην Λισαβόνα, το ήμισυ των νέων κρουσμάτων COVID-19 αφορούν την παραλλαγή Δέλτα.

Η εκτόξευση των κρουσμάτων παρατηρείται έναν μήνα μετά το άνοιγμα της Πορτογαλίας στους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά κυρίως από την Βρετανία, καθώς ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που είχε περιληφθεί στην βρετανική «πράσινη λίστα». Η Πορτογαλία δέχθηκε μεγάλο κύμα βρετανών τουριστών πριν αφαιρεθεί από την «πράσινη λίστα» για να περιληφθεί στην «πορτοκαλί λίστα» , όπου βρίσκεται και η υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν άνοιξε απρόσεκτα τα σύνορά της στους βρετανούς τουρίστες απαντώντας στην Αγγελα Μέρκελ που απέδωσε τα κρούσματα στην επιείκεια των ταξιδιωτικών μέτρων. Ολοι οι βρετανοί τουρίστες έπρεπε να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν μέτρα ελέγχου στην είσοδο από τρίτες χώρες, ειδικότερα από την Βρετανία, προσθέτοντας ότι η Πορτογαλία ακολούθησε την γραμμή που συμφωνήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Europa League: Ο ΠΑΟΚ έχασε και στο Βουκουρέστι με 2-0 από την Στεάουα και αποχαιρέτησε την Ευρώπη
20 Φεβρουαρίου, 2025
Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου όρισε τεχνική σύμβουλο την ίδια που είχαν επιλέξει και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Πολικό ψύχος» Παρασκευή και Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, τι θα γίνει με την Αττική
20 Φεβρουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επτά στους δέκα πολίτες λένε πως υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Στο Δαφνί ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε 44χρονη ασθενή – Νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει έρευνας
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ για Ν. Ανδρουλάκη: Αμετανόητος, αδιάβαστος αλλά και ο καλύτερος «τροφοδότης» των δυνάμεων της τοξικότητας
20 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην τοξικότητα – Δεν θέλει να απαντά στα δικά μου ερωτήματα και του ΠΑΣΟΚ
20 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Μεθώνης
20 Φεβρουαρίου, 2025
Αυτός είναι ο απατεώνας ταξιτζής που είχε παρασύρει ηλικιωμένη ενώ της έχει αρπάξει την τραπεζική κάρτα
20 Φεβρουαρίου, 2025