Γαλλία: Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν Λουί Σερβάν – Σρεμπέρ

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ, ο ιδρυτής του οικονομικού περιοδικού L’Expansion, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 83 ετών, ανακοινώσε σήμερα το περιοδικό Psychologies, ένα από τα γνωστότερα έντυπά του.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σερβάν-Σρεμπέρ είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Ο Σερβάν-Σρεμπέρ προερχόταν από οικογένεια δημοσιογράφων-εκδοτών (ο αδελφός του, Ζαν-Ζακ, ίδρυσε το περιοδικό L’Express) και ήταν ένας «δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος με αστείρευτη περιέργεια», γράφει το Psychologies στον ιστότοπό του.

Γεννήθηκε το 1937 και, μετά την αποφοίτησή του από το Sciences-Po το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στην οικονομική εφημερίδα Les Échos, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο πατέρας του και στη συνέχεια στο L’Express του αδελφού του. Το 1967 αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά, ιδρύοντας το L’Expansion, που μετατράπηκε κατόπιν σε έναν ισχυρό όμιλο στον χώρο του οικονομικού Τύπου με εκδόσεις όπως οι L’Entreprise, La Vie financière και La Lettre de l’Expansion.

Είχε γράψει επίσης πάνω από 20 δοκίμια, μεταξύ των οποίων και το «80 χρόνια, μια κάποια ηλικία» που εκδόθηκε στις αρχές του 2019 και ασχολείται με το γήρας.

-Ad-