Γαλλία: Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν Λουί Σερβάν – Σρεμπέρ

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ, ο ιδρυτής του οικονομικού περιοδικού L’Expansion, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 83 ετών, ανακοινώσε σήμερα το περιοδικό Psychologies, ένα από τα γνωστότερα έντυπά του.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σερβάν-Σρεμπέρ είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Ο Σερβάν-Σρεμπέρ προερχόταν από οικογένεια δημοσιογράφων-εκδοτών (ο αδελφός του, Ζαν-Ζακ, ίδρυσε το περιοδικό L’Express) και ήταν ένας «δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος με αστείρευτη περιέργεια», γράφει το Psychologies στον ιστότοπό του.

Γεννήθηκε το 1937 και, μετά την αποφοίτησή του από το Sciences-Po το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στην οικονομική εφημερίδα Les Échos, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο πατέρας του και στη συνέχεια στο L’Express του αδελφού του. Το 1967 αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά, ιδρύοντας το L’Expansion, που μετατράπηκε κατόπιν σε έναν ισχυρό όμιλο στον χώρο του οικονομικού Τύπου με εκδόσεις όπως οι L’Entreprise, La Vie financière και La Lettre de l’Expansion.

Είχε γράψει επίσης πάνω από 20 δοκίμια, μεταξύ των οποίων και το «80 χρόνια, μια κάποια ηλικία» που εκδόθηκε στις αρχές του 2019 και ασχολείται με το γήρας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025