Γαλλία: Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα και τα ονόματα των βιαστών της Ζιζέλ Πελικό

Φρίκη σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η υπόθεση των βιασμών στη Γαλλία.

Η βρετανική εφημερίδα DailyMail δημοσίευσε τα πρόσωπα και τα ονόματα επτά από τους συνολικά 50 κατηγορουμένους της υπόθεσης των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Οι επτά κατηγορούμενοι για τους μαζικούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία, προερχόμενοι από διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικά στρώματα συνδέονται μεταξύ τους από μια κοινή εμμονή: το σεξ με άγνωστες γυναίκες.

Η γυναίκα-θύμα, η 71χρονη Ζιζέλ Πελικό, ναρκωνόταν συστηματικά, χωρίς να το ξέρει, από τον σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, στο εξοχικό τους στο χωριό Μαζάν στη νότια Γαλλία.

Ο Πελικό απολάμβανε να παρακολουθεί ξένους άντρες να κακοποιούν τη γυναίκα του, δημιουργώντας ταινίες και φωτογραφίες που κατέγραφαν τις φρικτές σκηνές, συνολικά 20.000 φωτογραφόες, οι οποίες ανακαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς μόνο όταν συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2020 επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τις φούστες γυναικών σε σούπερ μάρκετ.

Οι βιαστές της Ζιζέλ

Πρόκειται για τον μοτοσικλετιστή Hugues Malago, 39 ετών, τον αγρότη Andy Rodriguez, 37 ετών, τον μεροκαματιάρη Mathieu Dartus, 53 ετών, τον συνταξιούχο πυροσβέστη Jacques Cubeau, τον Lionel Rodriguez, 44 ετών, διευθυντή σούπερ μάρκετ και υπάλληλο πληροφορικής, τον ζωγράφο και διακοσμητή Husamettin Dogan, 43 ετών, και τον Thierry Parisis, 54 ετών, τοπικό επιχειρηματία.

Οι επτά άντρες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 50 κατηγορουμένων οι οποίοι, επί μία δεκαετίας, στρατολογήθηκαν online από τον άντρα της Ντομινίκ Πελικό για να κάνουν σεξ με την ναρκωμένη γυναίκα του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης που έχει διαρκέσει ήδη τέσσερις εβδομάδες, πολλοί κατηγορούμενοι ισχυυρίστηκαν ότι ο Πελικό τους «παγίδευσε» για να συμμετάσχουν στις διαταραγμένες φαντασιώσεις του σχετικά με τον βιασμό της συζύγου του κι εκείνοι νόμιζαν ότι συμμετέχουν σε κάποιους είδους σεξουαλικό παιχνίδι.

Το «τέρας της Αβινιόν» όπως τον αποκαλεί ο γαλλικός Τύπος, Ντομινίκ Πελικό, παραδέχθηκε την ενοχή του στο δικαστήριο και κατηγόρησε τους συγκατηγορούμενούς του ότι ήξεραν εξαρχήν σε τι συμμετείχαν.

Στην κατάθεσή του δήλωσε: «Είμαι βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα».

Αν και οι δίκες βιασμού στη Γαλλία διεξάγονται συνήθως ιδιωτικά, η Ζιζέλ Πελικό αποφάσισε να αποποιηθεί το δικαίωμα της ανωνυμίας, καθιστώντας τη δίκη ακόμη πιο δημόσια.