Γάμοι: Διπλασιάζεται ο αριθμός των καλεσμένων – Τι αλλάζει στο ωράριο κυκλοφορίας

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και θα μελετήσει τα επόμενα βήματα που μπορούν να γίνουν σε ότι έχει να κάνει με την άρση του lockdown.

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι σύμφωνα με πληροφορίες η μουσική στους χώρους εστίασης και στους γάμους, ενώ στις άμεσες αλλαγές δεν θα περιλαμβάνεται η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς το μέτρο θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε άλλωστε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ βέβαιη θεωρείται και η συνέχιση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Διπλασιάζεται ο αριθμός των καλεσμένων

Σε ότι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει τοiefimerida.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασσιασμός των καλεσμένων από τους 100, στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα μαζί με την ανακοίνωση έναρξης εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Το σχέδιο για το ωράριο κυκλοφορίας – Χρονοδιάγραμμα και ώρες

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με τη μουσική

Εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας, ζήτημα είναι τι θα γίνει και με τη μουσική στην εστίαση, για την οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη εβδομάδα έγινε έξαλλος, καλώντας «να σταματήσει η λογική του παραλόγου».

Πάντως την περασμένη Τετάρτη πάντως, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, αποκάλυψε την επιστροφή της μουσικής σε καταστήματα εστίασης από τα μέσα Ιουνίου, εφόσον συνεχιστεί η θετική πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα.

«Κλείδωσαν» τα 2 μέτρα όλο το καλοκαίρι

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το θέμα του τέταρτου κύματος της πανδημίας δεν χρειάζεται να μας απασχολεί ακόμα.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έχουμε καλούς αριθμούς στα κρούσματα και στις εισαγωγές, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η καμπύλη πέφτει πιο γρήγορα. Παράλληλα όμως, ο κ. Γώγος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας πως «είναι μια ευαίσθητη περίοδος, από αυτή θα εξαρτηθεί ο χειμώνας».

Τα μέτρα που θα μας «συντροφεύουν» το καλοκαίρι

Στο ίδιο πλαίσιο εξήγησε πως κάποια μέτρα δεν αναμένεται να αρθούν σύντομα.

Συγκεκριμένα, είπε πως και αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να φοράμε τις προστατευτικές μάσκες, οι οποίες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν πλέον γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν και πότε μπορούμε να «πετάξουμε» τις μάσκες είπε πως αυτό μπορεί να γίνει κάποια στιγμή, αν έχουμε σε μεγάλο ποσοστό ανοσίας, στους εξωτερικούς χώρους.

Αντίθετα σε κλειστούς χώρους, ποτέ δεν θα έχουμε το 100% της ανοσίας και θα πρέπει να φοράμε μάσκα. «Καλό είναι να μείνει ο πολιτισμός της μάσκας, ειδικά σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γώγος εξήγησε πως θα πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις όταν βρισκόμαστε σε κλειστές παρέες.