Γάμοι: Έρχονται αλλαγές και αύξηση του ορίου των 100 ατόμων

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης σε εστίαση και τουρισμό, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε.

«Έδειξε» αλλαγές ο Γεωργιάδης

Παρά την αρχική ανακούφιση πάντως, για την επανεκκίνηση του κλάδου, αμέσως έγινε αντιληπτό πως οι περιορισμοί αυτοί θα είναι «βραχνάς» για ζευγάρια και επιχειρήσεις.

Αυτό αναγνώρισε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας την Πέμοτη στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο. Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα να εξετάζεται ξανά την ερχόμενη εβδομάδα και οι δηλώσεις αυτές φανερώνουν προς ποια κατεύθυνση θα είναι η εισήγηση από πλευράς κυβέρνησης.