Γάμοι όπως η Εστίαση: Όχι στα 100 άτομα – Πρόταση για 6 άτομα ανά τραπέζι

Ο σκληρός πυρήνας του lockdown αποτελεί παρελθόν και μπροστά μας είναι τα γοργά βήματα επιστροφής στην καθημερινότητα και την οικονομική δραστηριότητα.

Με δεδομένο πως, σύμφωνα με την εκπεφρασμένη επιθυμία της κυβέρνησης να έχουμε ένα όσο το δυνατόν πιο «κανονικό» καλοκαίρι, ένας από τους κλάδους που επηρεάζεται περισσότερο από κάθε είδους περιορισμό είναι οι δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις.

Ενώ για μεγάλο διάστημα το μέλλον ήταν αβέβαιο, την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε πως από τον Ιούνιο θα μπορούν να διοργανωθούν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δίνοντας «ανάσες» όχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και σε χιλιάδες ζευγάρια τα οποία βρίσκονταν επί ξύλου κρεμάμενοι σχετικά με το εάν θα μπορέσουν να διοργανώσουν την δεξίωσή τους όπως έχουν φανταστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό από 31 Μαΐου ο κλάδος επανεκκινεί τις δραστηριότητές του σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα καθώς οι επαφές των παρευρισκομένων και ο χορός εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Παρά την αρχική ανακούφιση πάντως, για την επανεκκίνηση του κλάδου, αμέσως έγινε αντιληπτό πως οι περιορισμοί αυτοί θα είναι «βραχνάς» για ζευγάρια και επιχειρήσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα να εξετάζεται ξανά την ερχόμενη εβδομάδα και οι δηλώσεις αυτές φανερώνουν προς ποια κατεύθυνση θα είναι η εισήγηση από πλευράς κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο υπουργός ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «για τους γάμους η πρόταση του υπουργείου ήταν χωρίς όριο 100 ατόμων, όπως και στην εστίαση. Δηλαδή, οι καλεσμένοι να κάθονται στα τραπέζια έως 6 άτομα και τηρώντας τις αποστάσεις»