Γάζα: Αναφορές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο για εκεχειρία

Το Σάββατο το βράδυ, εκαντοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να βρει μια λύση για να επιτύχει την απελευθέρωση των ανθρώπων που συνελήφθησαν όμηροι κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και εξακολουθούν να κρατούνται στη λωρίδα της Γάζας.

Οι διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα στο Κάιρο, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Πηγή στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαίωσε στο Al-Qahera News την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα», μετέδωσε το κανάλι.

Το Al-Qahera News επέμεινε εξάλλου «στις κοινές προσπάθειες του Κατάρ και της Αιγύπτου», μεσολαβητών στη σύγκρουση αυτή, «για να διαφυλάξουν τις προόδους» που επιτεύχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους διαπραγματεύσεων.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε γνωστό την Παρασκευή, ότι έδωσε το πράσινο φως για νέες συνομιλίες για μια εκεχειρία στη Γάζα, παλαιστινιακό έδαφος που πολιορκείται και βομβαρδίζεται εδώ και σχεδόν έξι μήνες και ο πληθυσμός του απειλείται με «επικείμενο λιμό», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε με τον διευθυντή της Μοσάντ (ισραηλινές υπηρεσίες εξωτερικών πληροφοριών) και τον διευθυντή της Σιν Μπετ (υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών) και ενέκρινε ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων μέσα στις προσεχείς ημέρες στην Ντόχα και στο Κάιρο», είχε διευκρινίσει με ανακοίνωσή του το γραφείο του.

Παρά τις προσπάθειες της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ, οι συνομιλίες για μια εκεχειρία προχωρούν με βήμα σημειωτόν και το Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη γι’ αυτό το αδιέξοδο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δένδιας: Με καινοτομία, νέες τεχνολογίες και νέα Δομή Δυνάμεων προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση
16 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Η συγκάλυψη είναι η ειδικότητά του»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Μείζον πολιτικό ζήτημα η ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοσύνης»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Γάζα: Νεκροί Παλαιστίνιοι αστυνομικοί από ισραηλινό βομβαρδισμό
16 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Σημείο αναφοράς οι πραγματογνωμοσύνες που θα μπουν στη δικογραφία»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: 1.300 σεισμοί από την 1η Φεβρουαρίου
16 Φεβρουαρίου, 2025
«Κλείδωσαν» οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας την ερχόμενη εβδομάδα στο Ριάντ
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά
16 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η ΝΔ επιχειρεί «μπάζωμα παντού», στην Ελλάδα και την Ευρώπη
16 Φεβρουαρίου, 2025