Medics evacuate a wounded youth from near the fence of the Gaza Strip border during a protest on the beach near Beit Lahiya, northern Gaza Strip, Monday, Nov. 19, 2018. (AP Photo/Adel Hana)

Γάζα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Καταρτίζεται σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να βομβαρδίζουν τη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου ανέπτυξαν τεθωρακισμένα, ενώ στον ΟΗΕ καταρτίζεται σχέδιο απόφασης με σκοπό να «σταματήσει» η «σφαγή» μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό της Κυριακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων που προκάλεσε αγανάκτηση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως έγιναν νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν ισραηλινά άρματα μάχης σε διάφορους τομείς της πόλης, που πλέον έχει μετατραπεί στο επίκεντρο του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

«Ο κόσμος προσπαθεί να μένει προς το παρόν όσο γίνεται περισσότερο στο σπίτι ή στο κατάλυμά του διότι όποιος κινείται γίνεται στόχος πυρών ισραηλινών drones», είπε κάτοικος, ο Άμπντελ Χατίμπ.

Η Πολιτική Προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε χθες τον θάνατο 21 ανθρώπων σε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων, δυο μέρες έπειτα από παρόμοιο που ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή.

Ενώ, σχεδόν οκτώ μήνες αφότου άρχισε ο καταστροφικός πόλεμος, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας, για να συζητήσει την κατάσταση μετά τον βομβαρδισμό της Κυριακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 249, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Με βίντεο στην πλατφόρμα Χ η Τζουλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της UNRWA δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος κάνοντας λόγο για 200 νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.