ΓΕΕΘΑ: Μνημόνια για την επιμόρφωση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Δύο νέα μνημόνια για την επιμόρφωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων υπεγράφησαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Τα μνημόνια εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των κατευθύνσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού, κάτι που αποτελεί βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος, καθώς και των αυξανόμενων απαιτήσεων για έρευνα και καινοτομία.

Τα δύο μνημόνια υπεγράφησαν από τον διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού / ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps Greece (Γ΄ΣΣ / NRDC-GR), αντιστράτηγο Δημήτριο Κούκκο.

Τι περιλαμβάνουν τα δύο μνημόνια

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του NRDC-GR και της διοικούσας επιτροπής του διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), εκπροσωπούμενο από τον καθηγητή Αθανάσιο Καΐση, με κυριότερους τομείς ενδιαφέροντος τη συμμετοχή του προσωπικού του στρατηγείου και των οικογενειών τους σε μεταπτυχιακά/ διδακτορικά προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου με προνομιακούς οικονομικούς όρους, ανταλλαγή ακαδημαϊκής και μη διαβαθμισμένης επιχειρησιακής γνώσης και εμπειρίας, καθώς και διοργάνωση δράσεων εκπαίδευσης/ κατάρτισης και συναφών εκδηλώσεων (συνέδρια και σεμινάρια).

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του NRDC-GR και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τεχνολογικές εξελίξεις και τη συνεργασία σε τομείς που έχουν ενδιαφέρον για στρατιωτικές εφαρμογές.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι τελετές υπογραφής πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο του διοικητού του NRDC-GR, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων εξέφρασαν την πεποίθηση τους για μια παραγωγική συνεργασία, από την οποία θα ωφεληθούν τόσο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πηγή: onalert