Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών: Ζητά συγγνώμη για το χαστούκι στον ανήλικο

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πράξη του συναδέλφου του, που σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται να χαστουκίζει ένα ανήλικο αγόρι στο Μενίδι.

«Σοκαριζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι όταν βλέπουμε αυτόν τον συνάδελφο, ο οποίος χωρίς κανέναν απολύτως λόγο κάνει αυτή την πράξη. Την καταδικάζουμε με όσο πιο δύναμη έχουμε και μπορούμε να φωνάξουμε εννοείται, αλλά μας σοκάρει κι εμάς τους ίδιους γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σηκώνουμε χέρι και ειδικότερα σε έναν ανήλικο, δεν είναι οι αστυνομικοί όλοι η εικόνα αυτή που είδαμε και μας έχει σοκάρει» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτο Θέματος και παράλληλα πρόσθεσε: «Οι συνάδελφοι μου να ξέρετε παλεύουν, σεβόμαστε τους συμπολίτες μας. «Λειτουργούμε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σας κρύβω ότι είμαστε κι εμείς λίγο απογοητευμένοι σε εισαγωγικά, που μια τέτοια εικόνα αμαυρώνει, δηλαδή το έργο χιλιάδων συναδέλφων και δεν είναι αυτή η εικόνα της Ομάδας ΔΙΑΣ».

Ο Στράτος Μαυροειδάκος ανέφερε πως αυτός και οι συνάδελφοί του ότι ζητούν συγγνώμη για αυτή την εικόνα και τονίζει πως από ότι γνωρίζει και ο ίδιος ο αστυνομικός που εμπλέκεται στο περιστατικό θα ζητήσει και αυτός συγγνώμη, «αν και όπως είπε δεν πιστεύει ότι αυτό θα μετριάσει την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί» εξήγησε.