Γεννηματά: Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή είναι νίκη της Δημοκρατίας

Για την απόφαση να περάσουν την πόρτα της φυλακής οι συνολικά 38 καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε στο CNN Greece η Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μία απόφαση ιστορική. Είναι ξεκάθαρα νίκη της Δημοκρατίας και δικαίωση των θυμάτων» σχολίασε αρχικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ενώ πρόσθεσε ότι «Η ηγετική ομάδα της ΧΑ οδηγείται στη φυλακή, προφανώς όχι για τις ιδέες της, αλλά γιατί με την απόφαση του δικαστηρίου πρόκειται πια για μία εγκληματική οργάνωση, που απλώς όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Στη συνέχεια είπε:

«Με την απόφαση αυτή η μικρή Ελλάδα στέλνει ένα μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο: Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες και θα πρέπει πια να αφυπνιστούν και στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, διότι τα φαινόμενα είναι πολύ ανησυχητικά».

«Όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας η ευθύνη και βάρος πέφτει στον πολιτικό κόσμο. Το κοινοβούλιο έχει τη μεγάλη ευθύνη να κλείσει οριστικά το δρόμο στη Χρυσή Αυγή και στην ηγετική ομάδα της, στα μέλη της και τα στελέχη της, προς τις επόμενες εκλογές» τόνισε στο τέλος.

Δείτε όσα είπε η Φώφη Γεννηματά στο CNN Greece: