Γεννηματά: «Η εξυγίανση των τραπεζών δεν μπορεί να στηριχθεί σε μαζικούς πλειστηριασμούς»

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να δηλώνει πως «η αναγκαία εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί ούτε στους μαζικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας -που δυστυχώς από το τέλος του χρόνου παύει να προστατεύεται- ούτε στις υπέρογκες χρεώσεις στις συναλλαγές των τραπεζών με τους πολίτες».

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε πως το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει άμεσα τροπολογία για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους Έλληνες δανειολήπτες και επερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές με τους πολίτες.

«Χρεώσεις που δυστυχώς συνεχίζονται, γιατί η κυβέρνηση αν και αναγκάστηκε υπό την πίεσή μας να συνομιλήσει με τους τραπεζίτες, έμεινε μονάχα σε επικοινωνιακό επίπεδο και αποτέλεσμα δεν υπάρχει», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

-Ad-