Γεννηματά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδόθηκε εξ αρχής στους δανειστές» – Οι τομεάρχες του ΚΙΝΑΛ

Επίθεση προς την Κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία συνήλθε μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών.

«Θα ασκήσουμε μαχητική, τεκμηριωμένη, προγραμματική υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θα είμαστε απέναντι στη Δεξιά και την κάθε μορφής συντήρηση και τις πολιτικές λιτότητες και υπέρ του κοινωνικού κράτους και ενίσχυσης των αδυνάτων. Η τοποθέτησή μας στο Κέντρο του πολιτικού συστήματος μας δίνει μεγάλες δυνατότητες», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Οπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδόθηκε εξ αρχής στους δανειστές για το θέμα των υπερπλεονασμάτων, παραπέμποντας τη διαπραγμάτευση για τη μείωσή τους στις καλένδες».

Για τον τρόπο επιλογής των νέων γενικών γραμματέων, η κ . Γεννηματά, τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επέστρεψε εύκολα και γρήγορα στο παλιό καθεστώς της διατήρησης του κομματικού και πελατειακού κράτους χωρίς αρχές και δεοντολογία. Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο να προκηρύσσονται οι θέσεις, όπως είχε θεσμοθετηθεί από το 2010 και υποχρεώθηκε, από τη τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει το 2016.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων στο Μάτι η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ στον οποίο αποδόθηκαν ευθύνες για τη καταστροφή και αποστρατεύθηκε πέρσι τον Αύγουστο.

Επίσης, εξέφρασε την απορία της για τη επιλογή του Γιώργου Μαυρωτά, ως γενικού γραμματέα Αθλητισμού, αφού είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντίθετα με τη ΝΔ.

Οι τομεάρχες του ΚΙΝΑΛ

Γραμματέας της Κ.Ο. αναλαμβάνει και πάλι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Ανδρέας Λοβέρδος, διευθυντής της ορίστηκε ο νομικός Δημήτρης Μάντζιος, ενώ αντιπρόεδρος της Βουλής θα είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ)
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. / ΑΜΥΝΑΣ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ / ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ Β’ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΠΙΑΓΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/tomearhes-kinal-antiproedros-tis-boyli-konstantinopoylos