Γεννηματά κατά κυβέρνησης: Χωρίς οδικό χάρτη δράσης και απλά περιμένοντας το εμβόλιο

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε την πρόταση που κατέθεσε για σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα της χώρας.

«Nα δράσουμε τώρα με έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη, για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας, τις ανάσες που χρειάζεται η κοινωνία, αλλά και για να οργανωθεί σωστά η διαχείριση του εμβολίου που είναι η μεγάλη μας ελπίδα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στον EAL FM.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «χωρίς οδικό χάρτη δράσης και απλά περιμένοντας το εμβόλιο θα μετράμε, δυστυχώς για πολλούς μήνες, απώλειες. Σε ανθρώπινες ζωές που θα είναι το χειρότερο απ’ όλα αλλά και απώλειες σε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας».

Η κ. Γεννηματά εξήγησε την πρόταση που κατέθεσε για σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα της χώρας στην οποία κεντρικός μοχλός είναι τα μαζικά τεστ, η σωστή ιχνηλάτηση και ο έγκαιρος περιορισμό των κρουσμάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν μέτρα που δεν θα είναι οριζόντια σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τα βασικά μέτρα προστασίας (μάσκα, τηλεργασία, κλπ) που πρέπει να διατηρηθούν παντού.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη να διαμορφωθούν το συντομότερο δομές αποκατάστασης για ανθρώπους που νοσηλεύθηκαν και ξεπέρασαν την περιπέτεια με τον ιό αλλά εξακολουθούν να έχουν προβλήματα. «Ανοίγουμε εμείς πρώτοι αυτή τη συζήτηση, γιατί τώρα πρέπει να σχεδιασθούν ειδικές δομές αποκατάστασης μέσα και έξω από τα νοσοκομεία με εκπαίδευση και επιμόρφωση των γενικών γιατρών, όπου οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να βρουν περίθαλψη και φροντίδα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να βρουν πουθενά μία οργανωμένη μονάδα για να αντιμετωπίσει τα θέματά τους και είναι μόνοι τους», επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, η κ. Γεννηματά δεν εμφανίστηκε αισιόδοξη για το τι θα πρέπει να περιμένουμε σε κυρώσεις από την ΕΕ κατά της Τουρκίας για τη συνεχή προκλητικότητα που επιδεικνύει. «Θεωρώ ότι σε αυτό έχει ευθύνη η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της απέναντι και στην Τουρκία, αλλά και απέναντι στους εταίρους μας όλο αυτό το διάστημα. Η πολιτική της ανοχής και του κατευνασμού από τη μία πλευρά οδήγησε στο να αυξηθεί η προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας. Από την άλλη πλευρά οδήγησε σε μία αδράνεια στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η ανοχή αυτή πέρα από την ανοχή της κυβέρνησης έγινε και ανοχή των εταίρων μας συνολικότερα. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο κύριος Μητσοτάκης με τους χειρισμούς του όλο αυτό το διάστημα», σημείωσε

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία να αυξηθεί η δύναμη του Κινήματος Αλλαγής. «Όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει σήμερα και έλλειμμά διακυβέρνησης αλλά και απουσία αξιόπιστης προοδευτικής αξιωματικής αντιπολίτευση. Χωρίς κραυγές αλλά με προτάσεις, με τεκμηρίωση, με πρόγραμμα. Είναι πολλές φορές μέχρι σήμερα, που δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σωσίβιο στην κυβέρνηση με τις επιλογές του. Το ένα χέρι νίβει το άλλο θα έλεγα», τόνισε και προσέθεσε:

«Όταν το πολιτικό σκηνικό θα αναδιαταχθεί, γιατί είναι βέβαιο ότι θα γίνει και αυτό, τότε θα υπάρχει ανάγκη για μία αποτελεσματική προοδευτική κυβέρνηση. Και αυτός είναι ο ρόλος μας στο Κίνημα Αλλαγής, να διεκδικήσουμε αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο ξανά. Αυτή η προοπτική ενοχλεί προφανώς, αλλά θα συνεχίσουμε ακριβώς τον ίδιο δρόμο. Εμείς είμαστε εδώ για να βάλουμε φραγμό, φρένο στη συντηρητική οπισθοδρόμηση που επιδιώκει στη σκιά της πανδημίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Ad-