Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών.
Στα εθνικά θέματα αναλώθηκε κατά 99% η ενημέρωση που παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Φώφη Γεννηματά σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΙΝΑΛ, ενώ ελάχιστη συζήτηση έγινε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για τον εκλογικό νόμο όπου επιβεβαιώθηκε η διαφωνία του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.
«Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι διαφωνούν» αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη καθώς όπως επισημαίνουν ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του για 50 έδρες ανώτατο όριο του κλιμακωτού μπόνους στο πρώτο κόμμα και δεν άφησε κανένα παράθυρο για αλλαγή στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Εσωτερικών. Το ίδιο αμετακίνητη για 35 έδρες ανώτατο όριο εμφανίστηκε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Διαβάστε επίσης: Βίκυ Παγιατάκη – Αυτά τα ζώδια θα «καούν» από την σημερινή Πανσέληνο
Σε ότι αφορά τα εθνικά ζητήματα η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν πως το συνυποσχετικό για τη προσφυγή στη Χάγη θα αφορά αποκλειστικά τις θαλάσσιες ζώνες και τίποτα άλλο, δηλαδή την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. «Επιβεβαιώσαμε στη συνάντηση ότι αυτή είναι και η θέση του πρωθυπουργού» αναφέρουν ανώτατες πηγές του ΚΙΝΑΛ.
Το δεύτερο ζήτημα για τα εθνικά θέματα που έθεσε η Φώφη Γεννηματά ήταν το τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές κάμερες στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο. «Συζητήθηκαν αυτά που δεν ακούστηκαν δημόσια» αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «διαβεβαίωσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ότι ειπώθηκαν αυτά που έπρεπε να ειπωθούν» αναφορικά με την αποφασιστικότητα της χώρας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Το τρίτο ζήτημα ήταν τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε καταρχήν θετική για τα F35 ωστόσο φέρεται να τόνισε στον πρωθυπουργό ότι ναι μεν «είναι η αποτρεπτική ενίσχυση της χώρας, αλλά δεν χρειάζεται να μπούμε σε ράλι εξοπλισμών». Υπ’ αυτή την έννοια το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται να στηρίζει το πρόγραμμα των F35 αλλά στο πλαίσιο μιας συνολικής θεώρησης και όχι αποσπασματικά σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμων.
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κα Γεννηματά και από την ενημέρωση του πρωθυπουργού σε ότι αφορά τις διπλωματικές κινήσεις για τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η κα Γεννηματά δεν βγήκε ούτε ήσυχη, ούτε ανήσυχη από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά βγήκε ενημερωμένη.
Στο ερώτημα αν υπάρχει ενιαία εθνική γραμμή όπως ζήτησε στον διάλογό της με τον πρωθυπουργό πριν από τη συνάντηση, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να μιλήσουν όλοι οι αρχηγοί μαζί όπως πρότεινε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ δεν έγινε καμία συζήτηση για την υποψηφιότητα του προέδρου της Δημοκρατίας, και παρέπεμπαν στις πάγιες θέσεις της κας Γεννηματά για πρόεδρο από την «άλλη –της κυβερνώσας- παράταξη» για λόγους ισορροπίας του πολιτικού συστήματος, τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση η κα Γεννηματά δεν θα μπει σε ονοματολογία.