Γεννηματά: Τα ιδιωτικά να μετατραπούν σε νοσοκομεία αναφοράς

Με παρέμβαση της πολιτείας, κάποια ιδιωτικά νοσοκομεία να μετατραπούν σε νοσοκομεία αναφοράς, αναφέρει στην πρόταση της η Φώφη Γεννηματά ζητώντας ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να μπει φρένο στα υπέρογκα ποσά που δίνει ένας πολίτης για το τεστ του κοροναϊού εκτός ΕΣΥ.

Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής εισηγείται την ένταξη του Ιδιωτικού Τομέα στον σχεδιασμό, ώστε με την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας να καταθέσει την συμβολή του στην αντιμετώπιση της κρίσης. Συγκεκριμένα προτείνει:

«Όλα τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας.Κάποια από αυτά πρέπει με παρέμβαση της πολιτείας, να γίνουν Νοσοκομεία αναφοράς και να νοσηλεύσουν ασθενείς. H να μεταφερθούν ασθενείς με χρόνια προβλήματα από τα Δημόσια Νοσοκομεία για να απελευθερωθούν κλίνες.

Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με το τεστ για τον κοροναϊό. Το έχουν πολύ λίγα ιδιωτικά κέντρα και η τιμή του φτάνει τα 300 ευρώ!!! Είναι αδιανόητο, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα».

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υγείας κ Β.Κικίλια στον οποίο ανέπτυξε δέσμη προτάσεων για την αποτελεσματική ανταπόκριση της πολιτείας στην επιδημία και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.