Γέννησε δίδυμα με διαφορά… 11 εβδομάδων

Αντιμέτωποι με μία σπανιότατη περίπτωση βρέθηκαν γιατροί στο Καζακστάν. Μία 29χρονη γέννησε τα δίδυμα μωρά της με διαφορά… 11 εβδομάδων. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει μία στα 50 εκατομμύρια.

Η Liliya Konovalova γνώριζε εδώ και επτά χρόνια ότι είχε δύο μήτρες -από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Όταν πήγε στο νοσοκομείο για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, όμως, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι κυοφορούσε δίδυμα. Το ένα μεγάλωνε στη μία μήτρα, το άλλο στην έτερη.

Στις 24 Μαΐου, όπως αναφέρει το Oddity Central, γέννησε πρόωρα ένα κοριτσάκι. Ήταν μόλις 25 εβδομάδων έγκυος, το παιδί γεννήθηκε μόλις 850 γραμμάρια και πέρασε αρκετές εβδομάδες σε θερμοκοιτίδα.

Παράλληλα, συνέχισε να κυοφορεί το άλλο παιδί. Το δεύτερο από τα δίδυμα, ένα αγόρι, γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου και ζύγιζε 2.900.

«Ο γιος μου δεν βιαζόταν καθόλου να βγει στον κόσμο», σημείωσε, αστειευόμενη, η Konovalova, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την κατάστασή μου. Ανησυχούσα τόσο πολύ για τη ζωή του πρόωρου μωρού μου. Αλλά, οι γιατροί μας ήταν τέλειοι. Αυτό που έκαναν ήταν θαύμα. Έδειξαν ότι είναι αληθινοί επαγγελματίες».

Το κοριτσάκι έχει βγει πλέον από τη θερμοκοιτίδα και έχει το ίδιο βάρος με τον αδελφό της: 3 κιλά. Η περίπτωση της 29χρονης είναι η πρώτη του είδους στο Καζακστάν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κέρκυρα: Δολοφονία ο θάνατος του 70χρονου – Δράστης φέρεται ο αδερφός του
13 Φεβρουαρίου, 2025
Σέρρες: «Τελικά η αγάπη μπορεί να σκοτώσει, δεν γινόταν αλλιώς» – Το αποχαιρετιστήριο σημείωμα του δράστη της γυναικοκτονίας
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντα από σοβαρό τροχαίο – Ακρωτηριάστηκε το πόδι 25χρονου μοτοσικλετιστή
13 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία στην Ηλεία: «Θα παραδοθώ» λέει ο δράστης -«Μου έστησαν καρτέρι, πυροβόλησα στον αέρα και τον πέτυχε»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κέρκυρα: Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΚΠΑ για τους σεισμούς στις Κυκλάδες: Πάνω από 16.500 σεισμοί από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΟΔΥ: 9 νεκροί από κορονοϊό και 5 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Σεισμούς μέχρι το Πάσχα αναμένουν οι ειδικοί
13 Φεβρουαρίου, 2025
Γυναικοκτονία στις Σέρρες: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας στις 17 Φεβρουαρίου – Κύκλος συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα
13 Φεβρουαρίου, 2025