Γεωργιάδης – ΑΣΟΕΕ: «Η Ελλάδα θα γίνει ευρωπαϊκή χώρα, αυτά τελείωσαν»

Γεωργιάδης – ΑΣΟΕΕ: Ο Άδωνις σχολίασε τα γεγονότα της Δευτέρας στην , χαρακτηρίζοντας ως «ανοησίες» τα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις Ραγκούση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γεωργιάδης – ΑΣΟΕΕ: «Πού τους είδατε του πολλούς που λένε ότι γυρνάμε χρόνια πίσω; Οι γραφικοί είναι. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σε ποσοστό 95-5 εκφράζει έναν αέρα ανακούφισης. Αντί να μας λένε μπράβο για τον Σι Τζινπίνγκ μας λέγανε για την ΑΣΟΕΕ. Διαβάζω κάτι ανακρίβειες στα σχόλια των αριστερών και με πιάνουν τα γέλια. Είναι από άλλο πλανήτη», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» και συνέχισε:

«Πιστεύετε ότι υπάρχει οργή στην κοινωνία κατά της κυβερνήσεων για αυτό που έγινε στην ΑΣΟΕΕ; Πιστεύετε αυτά τα ακραία του Ραγκούση ότι ο Μητσοτάκης θέλει νέο Γρηγορόπουλο; Δεν ντρέπονται; Μετά μιλάνε για κανονική αντιπολίτευση, αυτός από το πάθος του να δείξει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ λέει ανοησίες.

Το ότι βρήκαμε μέσα στην ΑΣΟΕΕ όλα αυτά τα όργανα της τρομοκρατίας σας ενδιαφέρει; Οι φοιτητές χωρίς κουκούλα γιατί δεν έδιωχναν τους τρομοκράτες τόσα χρόνια;

Τα παιδιά των 20-25 χρονών, όταν ψηφίζουν από τα 17 είναι κανονικοί πολίτες, αν είναι 25 δεν είναι; Αυτοί οι καλοί φοιτητές, οι φιλήσυχοι, τι τα είχαν τα υπόγεια με τις μολότοφ;»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ότι η χθεσινή διαμαρτυρία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έγινε για το γεγονός ότι η αστυνομία μπήκε στη σχολή και βρήκε τα όπλα:

«Η αστυνομία έφυγε, μετά πήγαν να κάνουν κατάληψη, εις διαμαρτυρίαν γιατί μπήκε η αστυνομία και βρήκε τις μολότοφ. Η Σύγκλητος είναι το ανώτατο όργανο του πανεπιστημίου. Είναι η διοίκηση του και αποφάσισε να κλείσει τη σχολή και έβαλε και λουκέτο και πήγαν αυτοί οι φιλήσυχοι φοιτητές χωρίς κουκούλα, και έκοψαν την αλυσίδα με κόφτη. Ξέρετε πολλούς φιλήσυχους φοιτητές με κόφτη;

Να κάνουν κανένα μάθημα, να πάρουν πτυχία να βρουν μια δουλειά να κάνουν μια οικογένεια. Χάνουν τα εξάμηνα με τις καταλήψεις και τις βλακείες τόσα χρόνια. Η Ελλάδα θα γίνει ευρωπαϊκή χώρα, αυτά τελείωσαν».

Για την επίσκεψη του Κινέζου πρόεδρου στην Αθήνα: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετύχει και ακόμα και ο πιο κακόπιστος θα το αναγνωρίσει. Σε διάστημα 120 ημερών πετύχαμε δύο πράγματα, υπογράψαμε με τις ΗΠΑ την αναβάθμιση των σχέσεων σε στρατηγικό επίπεδο και ταυτόχρονα εμβαθύναμε τις σχέσεις μας με την Κίνα».

Για το αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τις προεκλογικές της θέσεις για να έρθει κοντά στην Κίνα: «Δεν υπάρχουν αλλαγές. Το άνοιγμα των σχέσεων ξεκίνησε από τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ το 2006. Εάν υπάρχει η Κίνα στρατηγικά στην Ελλάδα, το οφείλει στη ΝΔ».

Για το μεταναστευτικό: «Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η είδηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων με μαζικές απελάσεις θα αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται να γίνουν κάποιες διαδικασίες, οι οποίες θα είναι σύννομες με το νομικό πλαίσιο».

Για το ότι η Γερμανία δεν μπορεί να απελάσει 280.000 μετανάστες και πώς θα το καταφέρει η Ελλάδα: «Στη Γερμανία δεν μπορούν να τους επιστρέψουν γιατί δεν λένε από πού προέρχονται. Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα, εμείς θα τους στείλουμε στην Τουρκία βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, γιατί έχει χρηματικό όφελος. Τόσο καιρό, η Τουρκία μας κατηγορεί γιατί δεν τους γυρίζουμε πίσω».

Για την προανακριτική: «Το ότι δύο μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής προσπαθούν να επιβάλουν δια του τσαμπουκά την άποψή της στην πλειοψηφία, αυτό δεν σημαίνει ότι τσακωνόμαστε. Η κουβέντα στην επιτροπή δεν είναι για τη Novartis είναι για την ελληνική δημοκρατία. Αν μείνει αδιερεύνητη η υπόθεση ότι ένας υπουργός έστηνε υποθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων, θα μείνει μια γκρίζα ζώνη που θα την καταδιώκει για πάντα»

Για τη δική του υπόθεση: «Η κ. Τουλουπάκη μας έχει εμένα και τον κ. Αβραμόπουλο αδικήσει. Εγώ δεν υποδεικνύω τι πρέπει να αποφασίσει, αλλά να αποφασίσει. Όταν με το καλό πάρω τον φάκελο, θα κοιτάξω να δω τι ήταν αυτό που κρατούσε μια εισαγγελέα να μην αποφασίζει 2,5 χρόνια».