Γεωργιάδης: «Δεν μ’αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Θα έρθει η τρόικα» (vid)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως μπορεί να μην υπάρχει μνημόνιο, ωστόσο οι θεσμοί θα έρθουν στην Αθήνα για έλεγχο, επισημαίνοντας πως η Κυβέρνηση θα κάνει μεταρρυθμίσεις.

«Κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα, όχι ο Τσίπρας αλλά το μνημόνιο. Το μνημόνιο του Τσίπρα είχε ουσιώδη διαφορά από το μνημόνιο του Σαμαρά. Το μνημόνιο του Σαμαρά έκανε μεταρρυθμίσεις έναντι μειώσεις φόρων. Το μνημόνιο του Τσίπρα έβγαζε έξω τις μεταρρυθμίσεις και αύξανε τους φόρους», υποστήριξε αρχικά στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι δεν έχουμε μνημόνιο, απάντησε:

«Εμένα δεν μ’αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Μπορεί να μην έχουμε μνημόνιο, αλλά θα έρθει σε λίγο η τρόικα να μας ελέγξει και είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Τι έκανε ο Τσίπρας; Έβγαλε μεταρρυθμίσεις και αύξησε τους φόρους. Τι κάνει ο Μητσοτάκης; Βάζει μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους.

Tι κάνει ο Μητσοτάκης; Προτείναμε μια σειρά μεταρρυθμίσεων τις οποίες θα ψηφίσουμε μεταξύ αυτών και το δικό μου νομοσχέδιο. Ο Μητσοτάκης βάζει μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους. Αυτό είναι πολιτική επιλογή, απόφαση κυβερνητική».