Γεωργιάδης: Δεν μίλησα για την Επιτροπή αλλά για λοιμωξιολόγους που έβγαιναν στα κανάλια

O Άδωνις έδωσε διευκρινίσεις για τη δήλωση του η οποία προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Όλα ξεκίνησαν απ’ όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις εισηγήσεις που είχαν γίνει να μην εορταστεί η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι είχαν γίνει εισηγήσεις από λοιμωξιολόγους στην κυβέρνηση να μην γίνει ο εορτασμός στη Θεσσαλονίκη αλλά από σεβασμό στην Εκκλησία, οι εισηγήσεις δεν έγιναν δεκτές.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε (κατά σειρά) τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του Αλέξη Τσίπρα, που σε ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε τη δήλωση Γεωργιάδη «ανατριχιαστική».

Σε νέα δήλωση του ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, αφού, όπως λέει, εκείνος δεν μίλησε για την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αλλά για κάποιους λοιμωξιολόγους.

Αναφέρει στη δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα.

Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης είναι βαθιά ανησυχητική
19 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
19 Μαρτίου, 2025
Δούκας: Οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και οι ενέργειες του Δήμου Αθηναίων
19 Μαρτίου, 2025
Η Γαλλία δίνει οδηγίες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
19 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Βασίλη Κικίλια με Απόστολο Τζιτζικώστα
19 Μαρτίου, 2025
Πούτιν σε Τραμπ: «Αναγνωρίστε τα κατεχόμενα εδάφη και δεν θα διεκδικήσω την Οδησσό»
19 Μαρτίου, 2025
100.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής
19 Μαρτίου, 2025
Καρέ-καρέ η αιματηρή ενέδρα έξω από μπαρ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης
19 Μαρτίου, 2025
Ισόβια στον 19χρονο που σκότωσε όλη την οικογένειά του και ετοίμαζε μακελειό σε σχολείο
19 Μαρτίου, 2025
Πρόστιμα 155.400 σε οδικές μεταφορές επέβαλλε η Επιθεώρηση Εργασίας
19 Μαρτίου, 2025